Ultimă oră de la ANM! Vânt puternic și ninsori în jumătate de țară. Care sunt cele mai afectate zone

Redacția IMPACT 10.02.2020, 11:45
Ultimă oră de la ANM! Vânt puternic și ninsori în jumătate de țară. Care sunt cele mai afectate zone

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie avertizează că va urma în continuare o perioadă destul de rece, cu ninsori și vânt puternic. Aceștia au mai anunțat alte două coduri pentru România. Care sunt cele mai afectate zone?

Avertizări ANM: Care sunt cele mai afectate zone

Administrația Națională de Meteorologie a avertizat că va intra în vigoare codul galben. Acesta va începe de astăzi 10 februarie, de la ora 14:00, până pe data de 11 februarie, ora 20:00. Acesta vizând următoarele fenomene: intesificări ale vântului la munte, în zonele Banat, Crișana, Transilvaniași Maramureș, ninsori viscolite în zona de munte. În intervalul menționat mai sus, la munte vântul va bate cu viteze de  65 sau 75 km/h, iar în zonele înalte rafalele vor întrece 90 km/h și va fi și viscol. În zonele țării: Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș bătăile vântului vor depăși 55 sau 65 de km/h și izolat 70 sau 80 km/h.

Tot azi va ninge instabil în zonele de munte din nordul țării. În restul zonei de munte în Maramureș și în Nord – Estul Transilvaniei vor fi precipitații la început, acestea ușurând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.

Ultimă oră de la ANM! Vânt puternic și ninsori în jumătate de țară. Ultimă oră de la ANM! Vânt puternic și ninsori în jumătate de țară. Care sunt cele mai afectate zone
Ultimă oră de la ANM! Vânt puternic și ninsori în jumătate de țară. Ultimă oră de la ANM! Vânt puternic și ninsori în jumătate de țară. Care sunt cele mai afectate zone

Codul Portocaliu

Oamenii de specialitate de la ANM au informat că în afară de codul galben își va mai face apariția si codul portocaliu. Codul portocaliu va începe tot pe data de 10 februarie, dar de la ora 18:00 și va fi valabil până pe 11 februarie la ora 20:00. Acesta are ca fenomene vizate următoarele: intensificari sustinute ale vântului, viscol si vizibilitate redusă.

Zonele vizate de acest cod sunt: zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Suceava,Neamț, Cluj și Bihor. În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m. 

Urmăriți Impact.ro și pe