Prognoza meteo februarie 2021. Primăvara vine mai repede decât ne-am fi aşteptat

Ana Anitoiu 04.02.2021, 23:22
Prognoza meteo februarie 2021. Primăvara vine mai repede decât ne-am fi aşteptat

Prognoza meteo pentru luna februarie a anului 2021 a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În prima parte, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, după care se va face mai frig, mai ales în nord-estul țării. Iată ce se va întâmpla, în fiecare săptămână.

Prognoza meteo ANM, până pe 8 februarie

În prima săptămână a lunii februarie, se anunță temperaturi peste cele normale pentru această perioadă a anului, în toată țara, dar în special în centru și sud-vest, potrivit prognozei meteo emise de ANM.

De asemenea, meteorologii au anunțat că precipitațiile vor fi sub medie în sud-vestul țării. Însă, local, vor fi precipitații excedentare, în extremitatea de nord a țării. În rest, acestea se vor menține aproape de cele normale acestei perioade.

Prognoza meteo februarie 2021. Primavara vine mai repede decat ne-am fi asteptat
Tanara zambind

Prognoza meteo ANM, până pe 15 februarie

În cea de-a doua săptămână a lunii februarie, conform ANM, va fi mai frig decât ar trebui să fie pentru această perioadă, în nord-estul țării. În restul României, temperaturile vor fi obișnuite.

Meteorologii au anunțat că în acest interval de o săptămână, cantitățile de precipitații vor fi și ele normale perioadei. Însă, acestea ar putea deveni puțin în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo ANM, până pe 22 februarie

Apoi, în cea de-a treia săptămână a lunii februarie, conform meteorologilor de la ANM, se anunță temperaturi medii mai scăzute în toată țara, dar în special în nord-estul României.

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, în această săptămână nu se vor înregistra valori peste normalul perioadei în ceea ce privește regimul pluviometric. Astfel, precipitațiile nu vor depăși media înregistrată în anii trecuți.

Prognoza meteo ANM, până pe 1 martie

În ultima săptămână a lunii februarie, 22 februarie – 1 martie, de Mărțișor, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, în toată țara.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la finalul acestei săptămâni, la fel ca valorile termice, și cantitățile de precipitații vor rămâne în limitele normalului pentru această perioadă din an.

Cum va fi vremea la munte, în prima jumătate a lunii februarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea la munte, în prima jumătate a lunii februarie, astfel încât românii amatori de sporturi de iarnă să știe la ce să se aștepte de la această perioadă.

Astfel, conform prognozei ANM, cei care merg la munte trebuie să se aștepte ca media temperaturilor maxime să fie de 5 sau 6 grade Celsius în prima săptămână a lunii februarie. Însă, această medie a valorilor termice va scădea ulterior. În ultimele zile din cea de-a doua săptămână a lunii acestea vor coborî chiar până la -6 sau -3 grade Celsius. De cealaltă parte, media temperaturilor minime se va menține sub zero grade Celsius. Mai târziu, spre sfârșitul celei de a doua săptămâni din februarie, aceasta va ajunge mai mică de -10 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...