Schiurile lui Iohannis, o mică avere. Cât a plătit preşedintele României pentru întreg echipamentul

Iancu Andreea 01.02.2021, 09:41
Schiurile lui Iohannis, o mică avere. Cât a plătit preşedintele României pentru întreg echipamentul

La doar o zi distanță după incendiul de la Spitalul Matei Balș, președintele României a fost surprins pe pârtia de schi, bucurându-se de timpul petrecut în aer liber. Echipat corespunzător, Klaus Iohannis s-a fotografiat cu turiștii și chiar a vorbit cu unii dintre ei. Totuși, ceea ce a atras atenția la ținuta de schior a președintelui au fost schiurile lui Iohannis. Cât costă și ce marcă sunt acestea sunt întrebările de pe buzele curioșilor.

Schiurile lui Iohannis, o mică avere. Cât a plătit președintele României pe echipament

Președintele Klaus Iohannis a ales să se relaxeze la munte, pe pârtia de la Păltiniș, unde a ajuns în urmă cu câteva zile. După ce a făcut o vizită oficială la locul tragediei de la Matei Balș și a susținut o declarație de presă, Iohannis a pornit spre stațiunea montană, situată în apropiere de Sibiu. Acesta este pasionat de schi, dovedind faptul că îndrăgește sportul de iarnă prin echipamentul ales. Schiurile lui Iohannis par să coste o mică avere, fiind produse de una dintre cele mai scumpe firme din lume.

O pereche de schiuri Stöckli Laser, precum cele purtate de către președintele Iohannis ajunge chiar și la o mie de euro. De asemenea, clăparii asemănători celor purtați de către oficialul român ajung la aproximativ 800 de euro. La acest echipament se adaugă și vestimentația specială pentru schi, vizibil de calitate. Pentru că se afla într-o stare bună, președintele Iohannis nu s-a opus câtorva fotografii cu turiștii pe care i-a întâlnit, ba chiar a și dialogat cu unul dintre aceștia.

Turist: Cum e la schi, domnule preşedinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi

Turist: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!

Președintele Iohannis a susținut o declarație de presă în urma vizitei la Spitalul Matei Balș foto - Inquam
Președintele Iohannis a susținut o declarație de presă în urma vizitei la Spitalul Matei Balș
foto – Inquam

Declarația lui Klaus Iohannis după tragedia de la Spitalul Matei Balș

Tragedia de la Matei Balș este una incontestabilă. În urma incendiului, care a avut loc vineri dimineață, în jurul orei 5:00, a curmat viața mai multor pacienți și i-a afectat pe alți câțiva zeci. Printre oficialii care au tras un semnal de alarmă cu privire la situația sistemului medical românesc se numără și președintele Iohannis. Acesta a făcut o vizită oficială imediat după incident, urmată de o declarație de presă.

Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici, la „Balș”, această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse, ele sunt anchetate și anchetele vor scoate, fără îndoială, la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați.

Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății – și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă.