Prognoza meteo ANM pe două săptămâni. Fenomen nedorit, în aprilie. Ce se întâmplă cu vremea

Stan Filon, Badea Violeta 29.03.2021, 15:47
Prognoza meteo ANM pe două săptămâni. Fenomen nedorit, în aprilie. Ce se întâmplă cu vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Aflăm că vremea se încălzește treptat, însă luna aprilie va debuta cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, pentru această perioadă.

Așa arată prognoza meteo ANM pe două săptămâni

Banat

Prognoza meteo pe două săptămâni arată că în prima parte a intervalului, vremea va fi în încălzire treptată și se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 18…20 de grade şi nocturne de 6…8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante. Zilele cu temperaturi de 18-22 de grade vor alterna cu temperaturi de 12-15 grade Celsius. Până pe 1 aprilie va ploua mai puțin, dar din 2 aprilie probabilitatea căderii de ploi este însemnată.

Crișana

Temperaturile vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, până lavalori de  17…19 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante. Temperaturile vor fi în unele zile de 22 de grade, iar în altele pot scădea până la 12 grade. Sunt șanse de plaoie după data de 2 aprilie.

Prognoza meteo ANM pe două saptamani
Prognoza meteo ANM pe două saptamani

Vremea în Transilvania

Perioada prognozată începe cu temperaturi scăzute, dar acestea vor crește treptat și vor ajunge la 15…19 grade şi minime de 2…6 grade. Și aici vor alterna zilele calde cu cele destul de reci, iar ploile își vor face aparișia după data de 2 aprilie.

Maramureș

Temperaturile sunt în creștere și în Maramureș, unde vor ajunge până la 16 grade Celsius. Până la finalul perioadei prognozate, acestea vor alterna. Vor putea ajunge și 22 de grade, dar vor scădea și până la 14 grade. Va ploua răzleț până pe 1 aprilie, apoi șansele sunt din ce în ce mai ridicate.

Moldova

În Moldova temperaturile vor putea ajunge și la 20 de grade Celsius, până pe data de 2 aprilie, apoi acestea vor oscila. Va fi când cald, cțnd rece, cu temperaturi de 11 grade Celsius. Regimul pluviometric va fi deficitar până în data de 2 aprilie (când local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică -averse şi descărcări electrice). Ulterior, vor fi şi perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

Dobrogea

În Dobrogea se va ajunge până pe 2 aprilie de la temperaturi de 12 grade, la temperaturi de 18 grade. Acestea vor fluctua după această dată. Se vor situa când la 21 de grade, când la 15. Vor fi ploi slabe, care se pot intensifica după data de 3 aprilie.

Muntenia

Temperaturile vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori de 11…14 grade şi minime de 0…4 grade, la o medie a celor diurne de 18…20 de grade şi a celor nocturne de 3…5 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante. Până în data de 3 aprilie va ploua slab şi trecător pe spaţii restrânse, apoi vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi în general moderate cantitativ.

Oltenia

Temperaturile vor fi în general apropiate de normalul perioadei, în prima parte a perioadei prognozate. Se vor înregistra 14…16 grade, iar în data de 2 aprilie se încălzește. Vor fi 19…21 de grade la amiază, însă din 3 aprilie zilele calde vor alterna cu cele reci. Până în data de 2 aprilie, pe spaţii mici va ploua slab şi trecător. Ulterior, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi local moderate cantitativ.

La munte

Vremea se încălzește treptat până pe data de 2 aprilie. De la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1…4 grade şi noaptea -8…-3 grade) se va ajunge la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4…10 grade şi minime de -4…2 grade. Până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale cu zile mult mai reci. Vor mai fi însă precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

Urmăriți Impact.ro și pe