O femeie de 71 de ani din Buzău a stat două săptămâni în secția de Covid 19 și nu s-a îmbolnăvit. Cum a fost posibil

Daniela Alexandru 23.03.2021, 13:40
O femeie de 71 de ani din Buzău a stat două săptămâni în secția de Covid 19 și nu s-a îmbolnăvit. Cum a fost posibil

O femeie de 71 de ani din Buzău a devenit prima expunere voluntară la COVID-19 după vaccinare, după ce a decis să se interneze în spital, alături de fiul său care suferă de Sindrom Down și care a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. La puțin timp după operație fiul a fost testat pozitiv la virusul Sars-Cov2 și a trebuit să fie internat la secția de pneumologie Gârlaşi.

Femeia nu s-a îmbolnăvit deși a stat printre pacienții infectați cu noul coronavirus

S-a dovedit că femeia de 71 de ani are o imunitate extraordinară la noul coronavirus, după ce femeia a petrecut mai bine de două săptămâni în secția de Covid-19 și nu s-a îmbolnăvit.

Pentru că știa că fiul său nu se poate descurca fără ea în spital, suferind de diferite afecțiuni, mama băiatului a insistat să rămână internată ca îngrijitor. Cu toate că medicii nu au sfătuit-o să facă acest lucru, iubirea de mamă a fost cea care i-a dat femeii puterea să creadă că totul va fi bine.

Deși era vaccinată cu serul de la Pfizer, medicii nu au crezut că femeia va rămâne necontaminată cu Sars-Cov2, mai ales că a stat într-o rezervă cu fiul său, infectat cu noul virus. Medicii spuneau că posibilitatea de a dezvolta boala era extrem de ridicată, mai ales că femeia nu putea să stea toată perioada aceasta cu echipament de protecție.

La câteva zile după internare cadrele medicale au dorit să evalueze starea de sănătate a femeii și nu mică le-a fost surpriză când au văzut că mama băiatului are toate testele negative.

O femeie de 71 de ani a stat două săptămâni în secția de Covid 19 și nu s-a îmbolnăvit
O femeie de 71 de ani a stat două săptămâni în secția de Covid 19 și nu s-a îmbolnăvit

Ce spun rudele femeii

Fiica femeii spune că i s-a făcut frică atunci când a aflat că mama ei dorește să stea în spital cu fratele bolnav, dar că este bucuroasă că totul s-a terminat cu bine.

”Am avut o strângere de inimă când am aflat că mama îşi dorește să stea alături de fratele meu, în acel mediu cu viremie ridicată, însă am sperat că totuși va fi protejată de vaccin.

S-a dovedit că am avut dreptate, deși nimeni nu spera să fie atât de eficient vaccinul. Cadrele medicale care cunosc cazul nostru sunt entuziasmate la propriu, mai ales de când au văzut că vaccinul chiar funcționează” a declarat fiica pacientei pentru presă locală.

 

Urmăriți Impact.ro și pe