Prognoza meteo 5-7 februarie 2021. Vremea se strică în weekend. În ce zone anunță ANM ninsori și polei

Stan Filon 05.02.2021, 15:42
Prognoza meteo 5-7 februarie 2021. Vremea se strică în weekend. În ce zone anunță ANM ninsori și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru weekendul 5-7 februarie. Astfel, am aflat că a fost emisă și o informare eteo de vreme rea, valabilă între data de 5 februarie, ora 16:00 și 07 februarie, ora 10:00. În acest interval de timp vor avea loc precipitații în general moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, dar meteorologii atrag atenția că se va forma și polei.

ANM anunță că vremea se strică în weekend

Experții ANM spun că zona afectată de informarea meteorologică este nordul și centrul Moldovei, dar și zona montană limitrofă. În intervalul menționat, în nordul și centrul Moldovei, precum și în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp. În aceste zone, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative și se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

ANM anunta ca vremea se strica in weekend
ANM anunta ca vremea se strica in weekend

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Duminică, 7 februarie, și în noaptea de duminică spre luni, 7/8 februarie, vântul se va intensifica în toate zonele montane și va sufla cu rafale de peste 80…90 km/h, în special pe crestele Carpaților Meridionali. Administrația Națională de Meteorologie spune că a doua săptămână a lunii februarie se va menține ușor rece, pentru aceastpă perioadă, în nord-estul țării. În restul României, temperaturile vor fi obișnuite.

Meteorologii au anunțat că în acest interval de o săptămână, cantitățile de precipitații vor fi și ele normale perioadei. Însă, acestea ar putea deveni puțin în regiunile sud-vestice.

A treia săptămână a lunii februarie, conform meteorologilor de la ANM, vine cu temperaturi medi mai scăzute în toată țara, dar în special în nord-estul României. Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, în această săptămână nu se vor înregistra valori peste normalul perioadei în ceea ce privește regimul pluviometric, așadar precipitațiile nu vor depăși media anilor trecuți.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...