Prognoza meteo, 20-21 iunie 2020. Unde sunt anunțate ploi în acest weekend. Meteorologii au emis cod portocaliu

Madlen Moraru / 20.06.2020, 14:19
Prognoza meteo, 20-21 iunie 2020. Unde sunt anunțate ploi în acest weekend. Meteorologii au emis cod portocaliu

Prognoza meteo pentru intervalul 20-21 iunie 2020 arată că urmează un weekend ploios. Meteorologii au remis avertismente pentru majoritatea județelor țării. De asemenea, încă de vineri este în vigoare un cod portocaliu de ploi și furtuni puternice.

Prognoza meteo, 20-21 iunie 2020. Unde sunt anunțate ploi în acest weekend

Update sâmbătă 20 iunie 2020 – Specialiștii ANM au emis un nou cod de vreme rea, fiind vorba despre o avertizare de tip cod portocaliu. Vremea se înrăutățește în marea majoritate a țării au fost semnalate primele fenomene de la ora 12:00, sâmbătă, când a intrat în vigoare codul portocaliu. De asemenea, avertismentul legat de vreme e valabil până pe 21 iunie, la ora 6:00.

Sâmbătă la orele după-amiezii, dar și în cursul nopții de 20 spre 21 iunie vor exista averse de ploi torențiale. Zonele vizate sunt Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, și local Muntenia și nordul Crișanei, alături de zonele montane. Se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse cantități cuprinse între 50-80 l/mp. Vor exista și alte fenomene precum vijelii, descărcări electrice și grindină.

Prognoza meteo, 20-21 iunie 2020. Unde sunt anunțate ploi în acest weekend. Meteorologii au emis cod portocaliu
Meteorologii au emis un nou cod portocaliu, valabil pentru mare parte a țării (sursă foto: captură ANM)

Meteorologii au anunțat că vineri cea mai mare parte a țării se află sub un cod portocaliu de furtună. Precipitațiile la care specialiștii ANM se așteaptă să fie acumulate pot fi și de 80 de litri pe metrul pătrat. Totodată, a fost prelungit un cod galben, valabil pentru întreaga țară, până luni. Primul cod galben a intrat în vigoare de vineri, la ora 10:00, pe când al doilea, ce vizează întreaga țară, este valabil de pe 20 iunie, ora 10:00, până pe 22 iunie, ora 10:00.

Printre fenomenele semnalate se numără și instabilitatea atmosferică, descărcări electrice, averse de ploaie torențială, vilejii, dar și grindină. Cantitatea de apă poate să depășească 20-25 litri pe metrul pătrat. În ariile restrânse precipitațiile se pot acumula și până la 50 de litri / mp.

Meteorologii au emis cod portocaliu

Din după-amiaza de vineri, pe 19 iunie 2020, au fost semnalate condițiile de vreme nefavorabilă. Și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă vor exista intervale de averse torențiale. Sunt vizate zone ale țării precum Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, dar și zonele montane. Toată harta se află sub cod galben și vor exista vijelii, descărcări electrice şi grindină, după cum au transmis meteorologii. Instabilitatea atmosferică își va spune cuvântul, pentru că urmează un final de săptămână ploios. Cantităţile de apă pot depăşi 25-30 l/mp, iar pe arii restrânse chiar și 40-60 l/mp. Și în prima parte a săptămânii viitoare urmează să fie înregistrate ploi și o vreme generală nefavorabilă.

În Capitală vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestui weekemd, cu averse de ploaie consistente, fulgere și tunete, alături de intensificări ale vântului. Până la orele prânzului vineri au fost înregistrate și 25 de grade în București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI