Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de primăvară. Trucul banal și eficient pentru geamuri

Redacția IMPACT 25.02.2020, 11:58
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de primăvară. Trucul banal și eficient pentru geamuri

Bicarbonatul de sodiu este foarte util atunci când trebuie să curățați suprafețe dificile. Geamurile devin lună cu ajutorul acestei pulberi miraculoase. Poate fi amestecată în diverse soluții, pentru a obține produse de curățenie naturale, acasă. Și, pentru că primăvara se apropie calendaristic tot mai mult, poate fi aplicată o reîmprospătare a locuinței cu ajutorul bicarbonatului.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de primăvară

Curățenia de primăvară poate deveni cu mult mai eficientă dacă folosiți produse naturale, cu ajutorul cărora să faceți suprafețele dificile ca noi. Spre exemplu, pentru a face podelele să strălucească puteți amesteca o jumătate de cană de bicarbonat cu puțin suc de lămâie, pe care să-l adăugați într-o găleată cu apă caldă. Va avea și rol de dezinfectant, funcționând de minune, mai ales în locurile în care rămân pete.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de primăvară. Trucul banal și eficient pentru geamuri
Bicarbonatul de sodiu este foarte folositor și în curățarea geamurilor

Trucul banal și eficient pentru geamuri

Mai mult, în ceea ce privește curățenia geamurilor, poate fi aplicat un truc pe cât de banal, pe atât de eficient. Poate avea efecte benefice și la nivelul sănătății, pentru că bicarbonatul lasă un aer proaspăt în locuință, după folosire. Se amestecă o cană cu apă caldă cu bicarbonat și oțet alb și se toarnă într-un recipient cu pulberizator. Se agită foarte bine, iar amestecul obținut se puverizează direct pe geamurile și oglinzile ce necesită o curățare amplă. Se șterge suprafața cu o cârpă curată.

Poate absorbi și mirosurile neplăcute din casă, precum cel de țigară sau de mâncăruri grele. Urmele de grăsime se pot îndepărta cu ajutorul unei paste obținută din bicarbonat amestecat cu detergent de vase lichid și sare. Pasta obținută se omogenizează foarte bine și se lasă să acționeze timp de 5 minute. Se șterge foarte bine și se clătește suprafața pe care a fost lăsat bicarbonatul să acționeze, potrivit dcnews.