Produsul toxic din hypermarket. Trebuie să-l aruncați imediat. Vă pune în pericol sănătatea

Iancu Andreea 14.11.2020, 13:33
Produsul toxic din hypermarket. Trebuie să-l aruncați imediat. Vă pune în pericol sănătatea

Un lanț important de magazine a făcut un anunț care îi vizează pe cumpărători. Reprezentanții ANSVSA avertizează cu privire la produsul toxic din hypermarket, care le pune în pericol sănătatea românilor. Astfel, autoritățile au făcut o serie de recomandări pentru populație.

Care este produsul toxic din hypermarket retras de la vânzare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus retragerea de pe piață a unui produs alimentar din rețeaua Carrefour. Produsul toxic din hypermarket este comercializat sub denumirea “Mini Cheeseburgers”, iar acesta poate afecta sănătatea cumpărătorilor. Problema pe care au semnalat-o autoritățile privește o substanță toxică din semințele de susan.

Astfel, alimentul conține semințe de susan care depășesc limita admisă de oxid de etilenă. Această substanța regăsită în compoziția produsului reprezintă un risc pentru sănătate, fiind toxică în cazul consumului repetat, pe termen lung. De aceea, ANSVSA a înștiințat clienții să nu mai consume acest aliment și să urmeze indicațiile pentru recuperarea banilor în cadrul magazinelor Carrefour.

“Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheesburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheesburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, se menționează într-un anunț publicat pe site-ul ANSVSA.

Anunțul despre retragerea produsului toxic din hypermarket a fost publicat pe data de 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA și va rămâne activ până la data de 23 noiembrie 2020.

Mini Cheeseburgers, produsul toxic comercializat în rețeaua Carrefour
Mini Cheeseburgers, produsul toxic comercializat în rețeaua Carrefour

Ce se recomandă pentru persoanele care dețin produsul toxic din hypermarket

Autoritățile vin și cu o serie de recomandări pentru consumatorii care au achiziționat deja acest produs. Cei care au cumpărat mini cheeseburgerii trebuie să nu îi consume pentru că se pot confrunta cu probleme de sănătate. Astfel, se recomandă clienților să distrugă produsul sau să îl returneze magazinului din care l-au achiziționat, fiind despăgubiți cu contravaloarea sa. Pentru a putea primi banii pe produsul toxic din hypermarket, consumatorii nu au nevoie să prezinte și bonul fiscal, conform informării transmise de rețeaua Carrefour către clienții săi.  

Pe de altă parte, această atenționare este valabilă și pentru statele din Europa. Alerta a fost transmisă către toate țările europene în care se comercializează acest produs.

Urmăriți Impact.ro și pe