Produsul românesc care era nelipsit din meniul Reginei Elisabeta a II-a. Nu punea gura pe altceva

Raluca Alexe 12.06.2023, 11:44
Produsul românesc care era nelipsit din meniul Reginei Elisabeta a II-a. Nu punea gura pe altceva

Regina Elisabeta a II-a a fost mai mereu în centrul atenției, fiind o prezență carismatică. Despre viața și prferințele ei se știu, însă, mai puține, fiind o fire discretă, care nu a vorbit foarte mult cu presa. Iată care era produsul românesc pe care îl adora și pe care nu l-ar fi înlocuit cu nimic altceva.

Regina Elisabeta, fan înfocat al vinurilor românești

Fostul monarh al Marii Britanii avea un obicei interesant, mai ales că are legătură cu țara noastră. Regina Elisabeta a II-a consuma vinuri 100% românești, refuzând să consume alt tip de vin. Prima dată când a luat contact cu vinurile din România a fost acum 16 ani, când fiul său, actualul Rege Charles, i-a făcut cadou o sticlă.

De atunci, Regina a devenit un fan înfocat al acestei băuturi, servind destul de des câte un pahar. Chiar după micul-dejun, Regina bea câte un pahar de Fetească neagră. După masa de prânz, monarhul prefera vinul alb, din zona Vrancei. Totuși, preferatul ei era vinul de Cotnari, pe care îl savura după-amiaza.

Nu este de mirare că Regina Elisabeta a II-a aprecia vinul românesc. Se cunoaște faptul că solul din România oferă vinului multe proprietăți. Pe lângă că îmbunătățește gustul, oferă avatanje și asupra sănătății, cât timp este consumat cu moderație. Un pahar de vin are efecte dovedite științific asupra longevității.

Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu a doua cea mai lungă domnie din lume. Pe primul loc se află Ludovic al XIV-lea, care a fost pus pe tron când avea doar 4 ani. Ea a fost încoronată în 1952, rămânând pe tron până la ultima suflare. În 2022, aceasta a murit, umând ca la cârma țării să ajungă fiul său, Charles.

Urmăriți Impact.ro și pe