Cum a plecat regele Charles cu două sticle de vin de la Sibiu. Una a luat-o special pentru regina Elisabeta (Exclusiv)

Andra Daoud 15.09.2022, 18:23
Cum a plecat regele Charles cu două sticle de vin de la Sibiu. Una a luat-o special pentru regina Elisabeta (Exclusiv)

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că regele Charles al III-lea este un iubitor al meleagurilor românești. El deține o casă în Transilvania, iar înainte de pandemie vizita des țara noastră și, astfel, a ajuns să intre în contact cu oameni de-ai locului și chiar să primească daduri din partea lor. Un astfel de dar a constat în două sticle de vin, dintre care una a ajuns la regina Elisabeta.

Regele Charles a primit două sticle de vin la Sibiu

În perioada în care era prinț, Charles vizita des țara noastră, fiind îndrăgostit de zona Transilvaniei. Satele de acolo l-au cucerit pe moștenitorul coroanei britanice, care a cumpărat o casă în Valea Zălanului, pe care a introdus-o în circuitul turistic. Pentru cei care au avut ocazia să îl cunoască în timpul vizitelor în țara noastră a fost o adevărată onoare.

Constantin Chiriac, președintele Festivalului internațional de Teatru de la Sibiu, este unul dintre românii care nu doar că l-a întâlnit pe actualul rege, dar i-a oferit și un cadou special. Românul a relatat momentul, într-un interviu pentru Playtech.ro.

„În urmă cu patru ani a venit special la Sibiu pentru a se documenta la fața locului, personal, dacă acordă manifestării sau nu privilegiul patronajului său. Două zile a urmărit cu mare atenție tot ce se se desfășura sub egida festivalului în orașul nostru. Nu știu dacă i-a scăpat ceva!

A urmărit spectacole, dar și repetiții, a stat de vorbă pe larg cu actori, invitați sau voluntari, fără a face niciun fel de rabat, cu aerul unui om absolut normal. La final ne-a acordat patronajul său și ăsta este mai mult decât un motiv de bucurie!”, și-a reamintit Constantin Chiriac cele întâmplate recent la Sibiu.

„La un moment dat, îmi amintesc foarte bine, am mers să vizităm Aleea Celebrităților, acolo unde acordăm câte o stea personalităților teatrului mondial. Deja pe aleea aceea se află nume sonore din breaslă, printre care multe britanice, în frunte cu cel al lui Peter Brook, faimosul regizor de teatru și film.

La sfârșit, i-am spus că noi avem o tradiție locală, conform căreia fiecăruia dintre cei cărora le marcăm câte o stea pe aleea noastră specială le acordăm și un cadou de suflet, o sticlă de vin de o calitate foarte bună. Este vorba despre un vin produs de cei de la Cramele Oprișor, din zona Olteniei. Actualul rege, prințul de Wales pe atunci, a fost surprins de gestul nostru. A luat sticla și ne-a mulțumit! Am mai stat puțin și fiecare ne-am îndreptat spre propria mașină.”, a mai povestit Constantin Chiriac.

Cum a plecat regele Charles cu doua sticle de vin de la Sibiu. Una a luat-o special pentru regina Elisabeta (Exclusiv)
Regele Charles si Constantin Chiriac, in urma cu cativa ani, la Sibiu

„Vă supărați dacă voi oferi această sticlă de vin Majestății Sale, Regina?”

Surpriza cea mai mare a venit abia după ce regele Charles și Constantin Chiriac și-au luat la revedere. Moștenitorul tronului s-a oprit cu mașina în dreptul românului și i-a spus că îi va oferi sticla de vin mamei sale, regina.

„Nu mică mi-a fost mirarea când am constatat că mașina în care se afla alteța sa ajunge lângă a mea și lăsând geamul, Charles mă întreabă discret, în engleză. ‘Vă supărați foarte tare dacă voi oferi această sticlă de vin Majestății Sale, Regina? Mamei mele?’ M-am grăbit să răspund că ar fi o mare onoare!”, a mai povestit Constantin Chiriac.

Românul a dat dovadă de prezență de spirit, iar norocul a fost că mai avea o sticlă de vin identică în mașină, așa că i-a oferit-o și pe aceea lui Charles, astfel încât una să ajungă la regină și una să rămână la el.

 

Urmăriți Impact.ro și pe