Produsul pe care Lidl îl scoate din magazinele din România. Era foarte popular printre români

Stan Filon 29.03.2022, 11:26
Produsul pe care Lidl îl scoate din magazinele din România. Era foarte popular printre români

S-a dat alama în mai multe lanțuri de magazine din România, după ce un produs posibil periculos a ajuns la rafturi, iar românii l-au cumpărat masiv. Vorbim despre mai multe tipuri de înghețate de la un producător foarte cunoscut și foarte popular în țara noastră. Acum, aceste produse au fost retrase de la vânzare, după ce s-a constatat că conțineau o substanță într-o cantitate mai mare decât prevede legea din Uniunea Europeană.

Produsul pe care Lidl îl scoate din magazinele din România

Producătorul Mars a rechemat produse din magazine precum Carrefour, LIDL și Mega Image, din cauza nivelurilor mari de oxid de etilenă prezente în produs, potrivit unei informări a Autorității Naționale Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

„Mars recheamă voluntar din România produsele noastre de înghețată menționate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători. ESTE IMPORTANT că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă. Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate.

Produsul pe care Lidl il scoate din magazinele din Romania
Produsul pe care Lidl il scoate din magazinele din Romania

Sfaturi pentru consumatori

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contact@ro.mars.com. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună:

Vă vom rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. Vă rugăm să păstrați ambalajul fizic al produsului până la data la care primiți voucherul. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați Mars Consumer Care la: contact@ro.mars.com. Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze sincer pentru orice neplăceri cauzate. NICIUN ALT PRODUS MARS ROMANIA NU ESTE AFECTAT DE ACEASTA ACTIUNE”, susține compania.

Mai exact, comunicatul companiei vorbește despre retragerea de la vânzare a sortimentului de înghețată 80995 BOUNTY  INGHETATA 6PACK 234.6G cu nr lot  L025E1DOE02   si  termen  de  valabilitate  31.05.2022, unde s-a descoperit un nivel depășit de oxid de etilenă.

Urmăriți Impact.ro și pe