Cum faci un cocktail cu rom și înghețată, alegi ingredientele potrivite și te răcorești

Alexandru Puiu 24.02.2022, 21:19
Cum faci un cocktail cu rom și înghețată, alegi ingredientele potrivite și te răcorești

În Italia, există un desert clasic intitulat Affogato. Acesta implică o cupă de înghețată de vanilie scufundată într-un espresso. De la această bază perfectă, poți crea multe variații, iar mai jos voi detalia cum faci un cocktail cu rom, înghețată și, desigur, cafea.

Înghețata merge perfect într-o sumedenie de combinații, dacă nu vrei să te bucuri de ea ”fără nimic”. În mod previzibil însă, având în vedere câte tipuri de înghețată există, ingredientele pe care le mai adaugi lângă, pot varia enorm. De exemplu, peste o cupă de îngheață de zmeură poți adăuga șampanie pentru un așa numit float. Dacă ai înghețată de mango, portocale sau lămâie, din nou, combinația funcționează.

Când e vorba de înghețată de ciocolată, cireșe sau cafea, îți recomand un whisky sau un rom. Un shot de espresso este de asemenea un adaos foarte inspirat. Ține de cât de mult vrei să lungești băutura, câte arome vrei să mai adaugi în ecuație și ce vrei să obții. Ca un detaliu, deși nu te oprește nimeni să amesteci înghețată în shaker sau în blender cu alte ingrediente, pentru un fel de frappe, eu prefer o cupă de înghețată adăugată la final în cocktail, la fel ca în imaginea de mai sus. Astfel, în timp ce se topește înghețata, gustul se schimbă, băutura evoluează.

Cum faci un cocktail cu rom, îngheață și cafea

După cum am menționat în introducere, inspirația pentru acest cocktail a venit de la un Affogato, care din italiană se traduce scufundat. Pe lângă o înghețată de calitate, eu am folosit o combinație de brownie cu machiatto, am adăugat un rom de calitate, un lichior de cireșe, un lichior de ciocolată albă și câteva note picante de ienibahar, pimento. Merită încercat.

Affogato on Steroids

30ml Demerara Rum El Dorado 12

20ml Creme de Cacao Blanc

10ml Cherry Liqueur Heering

10ml Pimento Dram The Bitter Truth

50ml Espresso proaspăt

Amestecă totul într-un shaker cu gheață, strecoară conținutul peste gheață proaspătă, decorează cu o cupă de îngheață de ciocolată sau cafea și câteva frunze de mentă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe