Produsul din casă care te scapă imediat de mucegai. Sigur nu l-ai băgat în seama până acum

Badea Violeta 18.03.2022, 10:20
Produsul din casă care te scapă imediat de mucegai. Sigur nu l-ai băgat în seama până acum

Mucegaiul este o problemă frecventă în locuințe și una pe care nu trebuie să o ignori. Acesta nu numai că are un aspect inestetic, dar poate provoca și probleme grave de sănătate. Așadar, dacă te confrunți cu o astfel de problemă, trebuie neapărat să acționezi. Știm că ai încercat tot felul de soluţii costisitoare care nu au dat rezultate, dar nu dispera. Iată produsul care te scapă imediat de mucegai. Nu te-ai fi gândit niciodată la el!

Scapă de mucegai cu ajutorul acestui produs

Pe măsură ce vremea rece și umedă începe să se instaleze, mucegaiul devine o problemă comună în multe case. Această ciupercă microscopică nu numai că este dificil de eliminat, dar poate fi chiar o amenințare serioasă pentru sănătatea oamenilor, în special pentru cei care au deja anumite probleme de sănătate.

De regulă, mucegaiul apare pe pereţii din baie, dar şi în alte colţuri ale casei și poate fi dificil de eliminat. Ai încercat tot felul de soluţii costisitoare care nu au dat rezultate? Ei bine, ne-am gândit să îţi dezvăluim care este secretul. Un produs extrem de comun în orice gospodărie ar putea fi soluția pentru problema aceasta supărătoare.

Este vorba despre pliculețele cu silicat gel. Acestea se găsesc în toate cutiile cu încălțăminte. Ele sunt puse de producători pentru a preveni umezeala, care ar putea dăuna produsului. De acum, pliculețele cu silicat gel te pot ajuta și în gospodărie, așa că ar fi indicat să nu le mai arunci.

Așază-le pe marginea pervazului, iar condensul care se va scurge pe geam, va fi absorbit în acest silicat, prevenind formarea mucegaiului. De asemenea, acestea ar trebui puse și în baie lângă lamele de ras sau în cutiile cu scule pentru a preveni formarea ruginei.

Pliculetele cu silicat gel te pot scapa de mucegai
Pliculetele cu silicat gel te pot scapa de mucegai

Alte soluții care te scapă de mucegai

  • Bicarbonatul de sodiu

Acest ingredient aproape că este bun la orice, inclusiv la îndepărtarea mucegaiului. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci patru linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă şi oţet de mere. Soluţia obţinută este ideală pentru îndepărtarea mucegaiului.

  • Oțetul

Acesta nu trebuie amestecat cu apă, ci se folosește așa cum este. Dacă nu suporți mirosul puternic îl poți combina cu câţiva stropi de ulei.

  • Peroxid de hidrogen 

Peroxidul de hidrogen cu o concentraţie de 3% se pulverizează direct pe zonele afectate, apoi se așteaptă să acționeze circa zece minute. Se curăță zona cu o cârpă moale, iar mucegaiul va dispărea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...