Produsul care îți va face viața mai ușoară. Este folosit de multă lume în preajma Paștelui

Ioana Bucur 13.04.2022, 15:40
Produsul care îți va face viața mai ușoară. Este folosit de multă lume în preajma Paștelui

Cu doar câteva zile înainte de Paște, cea mai importantă sărbătoare pentru creștini, în casele din România este în plină desfășurare una dintre cele mai ample operațiuni din an: curățenia de primăvară! Pentru cei care sunt în căutarea unui ingredient – vedetă, ieftin și eficient, care să ajute la rezolvarea sarcinilor de pe listă, aceasta este soluția.

Ingredientul – vedetă al pregătirilor pentru Paște

Este mobilizare generală în casele din România, în aceste zile, mai ales în condițiile în care a început numărătoarea inversă până la Paște. Credincioșii își pregătesc corpul și sufletul pentru acest moment prin post, dar și locuințele. Fiecare colț al casei este șters, spălat, reorganizat, fiecare suprafață, igienizată.

Pentru că lista sarcinilor este destul de lungă, mulți ajung să folosească o mulțime de produse de curățenie, ceea ce înseamnă, inevitabil, și sume de bani destul de mari cheltuite. Însă gospodinile au un as în mânecă, folosind un singur produs, ieftin și eficient, în aproape toată gospodăria, din baie, bucătărie până în grădină.

Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, ingredientul – vedetă al trucurilor pentru curățenia și îngrijirea casei. Un amestec format din părți egale de bicarbonat și oțet poate fi folosit pentru îndepărtarea petelor de pe țesături. Este la fel de eficient și pentru spălarea gresiei și faianței din baie și bucătătrie, având acțiune degresantă.

Aceeași combinație este recomandată și pentru igienizarea mașinii de spălat și cuptorului cu microunde. Freacă bine suprafețele murdare cu amestecul de bicarbonat și oțet, apoi clătește folosind o cârpă curată.

Produsul care îți va face viața mai ușoară. Este folosit de multă lume în preajma Paștelui

Cum și unde este recomandat

Bicarbonatul de sodiu este bun și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider. Nu trebuie decât să pui un recipient cu bicarbonat de sodiu în interior, iar acesta va neutraliza mirosurile. Același efect se obține și camere sau dulapuri, printre haine.

Asul din mâneca gospodinelor este ajutor de nădejde și în grădină și terasă. Pe măsură ce temperaturile cresc, suntem tentați să petrecem tot mai mult timp afară. Șezlongurile, pernele și saltelele pe care le folosim în grădină își pot recăpăta aspectul impecabil cu ajutorul bicarbonatului.

După luni întregi în care a stat depozitat, mobilierul de grădină poate fi pregătit pentru un nou sezon cald cu doar câteva plicuri de bicarbonat de sodiu. În ceea ce privește șezlongurile, mesele și scaunele de grădină, toate pot fi curățate cu un amestec de bicarbonat și apă, fie că sunt din plastic sau lemn de palmier nelăcuit.

Dizolvați bicarbonat în apă caldă și ștergeți mobilierul cu un burete înmuiat în amestec. O altă metodă presupune să presărați bicarbonat direct pe burete și să ștergeți mobilierul cu el. Pentru colțurile greu accesibile, folosiți o periuță de dinți pe care ați presărat pulberea albă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...