Produsele retrase din marile magazine româneşti din cauza pesticidelor. Mulţi le cumpăram

Badea Violeta 13.07.2021, 12:37
Produsele retrase din marile magazine româneşti din cauza pesticidelor. Mulţi le cumpăram

Veste importantă pentru toți clienții Penny și Carrefour! Mai multe produsele au fost retrase din marile magazine româneşti din cauza pesticidelor, conform celor de la Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Mulţi le cumpăram!

Produsele retrase din marile magazine româneşti din cauza pesticidelor

Mai multe produse alimentare au fost retrase de la vânzare din două mari lanțuri de magazine din România. Penny și Carrefour comericalizau alimente în care au fost descoperite pesticide. Anunțul a fost făcut de ANSVSA și au precizat că este vorba despre mărar uscat și un sortiment de înghețată care erau extrem de periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

„Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Datele de identificare ale produselor sunt:
Denumire produs: MĂRAR MĂRUNȚIT 8 G BLANC
Cod EAN: 5941337331281
Lot/DLC: L03 / 10 2023”, potrivit unui anunț publicat de către cei de la ANSVSA pe site-ul propriu.

Produsele retrase din marile magazine romanesti din cauza pesticidelor
Produsele retrase din marile magazine romanesti din cauza pesticidelor

Mulţi le cumpăram

Autoritățile anunță că persoanele care au apucat să cumpere acest produs ar trebui să-l arunce sau s-l returneze magazinului respectiv. De asemenea, reprezentanții spun că contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. ANSVSA avertizează că acești contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătatea omenilor.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, conform ANSVSA.

Al doilea produs care pune în pericol sănătatea consumatorilor este înghețata Unique, vândută de supermarketurile Penny. ANSVSA nu precizat care sunt substanțele dăunătoare pe care le conține acest produs.

„Vă informăm că producătorul CICOM SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate mai sus, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea că acestea sunt neconforme.

Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY.

Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. CICOM SRL își cere scuze pentru neplăcerile create!”, se arată în anunțul ANSVSA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...