Probleme pentru şoferii care au avut RCA la City Insurance şi vor o asigurare nouă. E strigător la cer

Beatrice Dumitru 07.05.2022, 19:40
Probleme pentru şoferii care au avut RCA la City Insurance şi vor o asigurare nouă. E strigător la cer

Autoritățile au atras atenția că polițele RCA emise de societatea City Insurance, care a dat faliment anul trecut, încetează pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depășește data menționată. În aceste condiții, șoferii trebuie să-și facă o nouă asigurare, însă se vor lovi de o mare problemă.

Cu ce probleme se confruntp șoferii care au avut asigurare la City Insurance

Șoferii care au avut asigurare RCA la City Insurance, aproape 500.000, mai au timp doar până pe data de 11 mai inclusiv să își facă o nouă asigurare la o altă companie, altfel, în cazul unui accident, riscă să suporte costurile reparației din propriul buzunar. Dar se pot alege și cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei, pentru lipsa RCA. Doar terții păgubiți vor putea fi despăgubiți, dar numai în situația în care accidentul a implicat și vătămări corporale sau decese.

Însă este puțin probabil ca toți șoferii să reușească să schimbe asigurările, în timp ce prețurile contuinuă să crească. Față de anul trecut, înainte de falimentul companiei, prețurile actuale sunt de până la trei ori mai mari.

Probleme pentru soferii care au avut RCA la City Insurance si vor o asigurare noua. E strigator la cer
Aproape 500.000 de șoferi au asigurare RCA la City Insurance.

„Șansele ca toți clienții care au o polita emisa la City Insurance să își încheie o nouă poliță la alt asigurător până pe data de 12.05.2022 sunt destul de mici. Clienții tratează această situație cu o oarecare lejeritate. Încercăm să le explicăm că timpul rămas este foarte puțin și, cu toate acestea, răspunsurile întârzie să apară, clienții dorind să se mai gândească sau să mai analizeze ofertele”, spune Oana Todireanu, Chief Executive Officer la brokerul de asigurări D&CA Insurance Broker, pentru Economedia.

Peste 1600 de creditori cer plata datoriilor

Reprezentantul companiei de brokeraj în asigurări mai arată că și tarifele sunt destul de mari, în momentul de față, pe piață, cele mai mari scumpiri fiind pentru transportatorii de marfă.

Acum apar și modificări de tarife la asiguratori și, dacă ofertele se încadrează în termen, asigurătorul le păstrează, dar sunt și cazuri în care aceste oferte transmise inițial către client nu mai pot fi păstrate și de aici urmează alte discuții cu clientul. Atât pe partea de Casco, cât și pe partea de RCA, tot ce implică City Insurance este o adevărată aventură în această perioadă”, a adăugat Oana Todireanu.

City Insurance a falimentat anul trecut. Acum, peste 1600 de creditori cer acum plata unor datorii de peste 8,4 miliarde de lei de la companie, care este implicată în peste 14.000 de litigii în instanțele naționale și internaționale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...