Probleme pentru autoritățile române după accidentul de la Pasajul Unirii. Ce decizie au luat pasagerii greci care se aflau în autocar

Ana Anitoiu, Anca Lupescu 29.12.2022, 13:29
Probleme pentru autoritățile române după accidentul de la Pasajul Unirii. Ce decizie au luat pasagerii greci care se aflau în autocar

Pasagerii greci care se aflau în autocarul ce a lovit limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii din București au luat o decizie ce le va face probleme autorităților române, în urma accidentului în care a murit o persoană și peste 20 au fost rănite.

Ce decizie au luat pasagerii greci ai autocarului

Pasagerii vor să dea în judecată autoritățile române și agențiile de turism, după ce autocarul în care s-au aflat a izbit limitatorul de înălțime de la Pasajul, rănind peste 20 de persoane și provocând decesul uneia.

Autobuzul plecase din Volos și Larissa, cu 47 de greci la bord. La Pasajul Unirii, limitatorul de înălțime a zdrobit acoperișul autobuzului, iar geamurile au fost sparte.

„Făceam opriri la fiecare 2,5 ore și ceva, în funcție de unde găseam următoarea parcare și pauza era de 20 de minute. Având în vedere condițiile drumului, șoferul mergea încet, am înțeles cu toții asta.

Mi-aş fi dorit să fim cu toții răniți și persoana care a decedat să fie în viață. Din păcate, pentru că există un mort și pentru că în România au mai avut loc și alte accidente în același loc, încet-încet ne vom organiza să ne deplasăm în justiție împotriva ambelor oficii de turism, Volos și Larissa, dar și împotriva autorităților române”, a spus Maria Thersiti, unul dintre pasageri.

Accidentul de la pasajul Unirii, surprins de camerele de supraveghere. Ce se vede pe filmare in momentul impactului. Video
Accidentul de la pasajul Unirii

Ce a declarat șoferul autocarului

La rândul lui, șoferul implicat în accidentul de la Pasajul Unirii din Capitală a făcut o mărturie prin intermediul avocatului său. Bărbatul a spus că nu a văzut niciun semn care să-l determine să nu intre în pasaj și că după impact nu a crezut că va supraviețui vreun pasager.

„Am auzit strigăte și plânsete peste tot, eram șocat si incapabil sa reacționez. Din păcate eram eu la volan, dar ar fi putut fi altcineva.

Dacă bara de metal nu era așa de grea, nu ne-ar fi rănit, el ar fi fost în viață și ne plimbam prin București. Sunt gata să apar în justiție, ori de câte ori mi se cere asta”, a transmis șoferul, în emisiunea „Ora Greciei” a postului de televiziune OPEN.

După recondiționarea din acest an, la Pasajul Unirii au avut loc și alte incidente. În septembrie, un camion a acroșat limitatorul de înălțime pe sensul dinspre Tineretului spre Universitate ,iar un alt camion a rămas blocat în pasaj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...