Probleme mari pentru OMV Petrom. Compania a fost condamnată în instanță din cauza incidentului din 2016 în urma căruia a murit un copil

Elena Avramescu 13.12.2022, 15:34
Probleme mari pentru OMV Petrom. Compania a fost condamnată în instanță din cauza incidentului din 2016 în urma căruia a murit un copil

Clipe grele pentru compania OMV Petrom, care tocmai ce a fost găsită vinovată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în urma unui incidentul petrecut în anul 2016 în comuna Cobia, în urma căruia a murit un copil. Informația a fost dată chiar de companie printr-un comunicat remis marţi Bursei de la Bucureşti.

OMV Petrom, condamnată în instanță

„Judecătoria Găieşti a pronunţat sentinţa în dosarul în care OMV Petrom SA a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Acuzaţia priveşte incidentul ce a avut loc în comuna Cobia în 2016, şi care a avut ca urmare decesul unui copil. Compania îşi exprimă regretul profund pentru această pierdere. OMV Petrom a fost găsită vinovată şi a fost condamnată la plata unei amenzi penale în cuantum de 28.000 lei.

În ceea ce priveşte latura civilă, instanţa de judecată a apreciat gradul de culpă a OMV Petrom SA de 50% şi a obligat compania să plătească daune morale în valoare totală de 135.000 euro către familia victimei şi daune materiale şi alte cheltuieli în valoare totală de 22.000 lei”, găsim notat în comunicatul citat.

OMV Petrom a mai menționat că instanţa a dispus pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 1 an de zile a sondelor petroliere de exploatare de pe raza judeţului Dâmboviţa. Astfel că la data rămânerii definitive a hotărării nu o să existe un perimetru complet închis şi încuiat sau cărora le va lipsi grătarul beciului sondei, dar şi publicarea hotărârii de condamnare, în extras.

Probleme mari pentru OMV Petrom

Cu toate acestea, se pare că hotărârea nu este definitivă, iar compania este decisă să formuleze apel împotriva deciziei instanţei.

„Menţionăm că, în prezent, nu există sonde de exploatare aparţinând OMV Petrom care să nu fie îngrădite sau cărora să le lipsească grătarul beciului sondei”, potrivit sursei citate.

Incidentul s-a petrecut în luna aprilie din 2016, atunci când un copil de opt ani şi opt luni din comuna Cobia, judeţul Dâmboviţa, a murit la scurt timp după ce a căzut în beciul sondei Cobia nr. 2971.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...