Probleme la Pro TV din cauza lui Florin Busuioc. Ce au primit după discursul conspiraționist al lui Busu

Andreea Bisinicu, Badea Violeta 27.01.2021, 20:36
Probleme la Pro TV din cauza lui Florin Busuioc. Ce au primit după discursul conspiraționist al lui Busu

Probleme la Pro TV din cauza lui Florin Busuioc. Ce au primit după discursul conspiraționist al lui Busu. De ce a fost somată celebra televiziune de către Consiliul Național al Audiovizualului. Ce amendă a propus jurnalistul Radu Herjeu, membru al CNA.

Ce probleme a întâmpinat postul PRO TV din cauza lui Busu

Televiziunea PRO TV a avut probleme, recent, din cauza unei declarații făcute de Florin Busuioc cu privire la pandemia de coronavirus. Totul s-a petrecut în data de 16 decembrie, când Busu a făcut următoarea afirmație, înainte de a prezenta Vremea, așa cum face de obicei. Busu și-a exprimat părerea privind apariția virusului Sars-Cov-2, spunând în direct că nemilosul COVID-19 a fost creat în laborator, iar principalii vinovați ai acestei „nenorociri”ar fi marile companii ale lumii.

„Asta e nenorocirea, de fapt. Că micii producători, mici comercianți au fost loviți zdravăn de tot, marile companii n-au nicio treabă pân’ la urmă. Pentru că de acolo a pornit, frate, toată treaba. De la marile companii. De acolo s-a… stârnit această furtună nenorocită. Eu așa cred. Pentru că ăsta nu este un virus care a apărut din neant, a apărut spontaneu. Ăsta a fost creat. Clar.”, a declarat Florin Busuioc la PRO TV, pe data de 16 decembrie 2020, scriu cei de la paginademedia.ro.

Declaratia lui Busu despre aparitia coronavirusului i-a revoltat pe membrii CNA
Declaratia lui Busu despre aparitia coronavirusului i-a revoltat pe membrii CNA

Ce au declarat membrii CNA despre mesajul lui Busu

Ce probleme a întâmpinat postul PRO TV din cauza lui Busu. Mai mulți membri din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului s-au arătat profund deranjați de spusele lui Busu. Mai mult de atât, aceștia nu au înțeles de ce Mihai Dedu și Andreea Marinescu, prezentatorii jurnalului de la PRO TV, nu l-au oprit pe Florin Busuioc când au auzit aceste declarații scandaloase.

 „Nu trebuia să se trezească să vorbească despre asta. Mie nu mi se pare potrivit ce a spus el.”, a comentat Cristina Pocora în cadrul unei ședințe CNA.

„Părerea lui este clar că marile companii sunt de vină. El asta a vrut să spună. Știți că la CNA nu se cere cu semne pe sub masă, trebuie să reacționeze conform Codului și Legislației audio-vizuale. Pe viitor să nu-l mai lase pe Florin Busuioc să bată câmpii.” , a completat Dorina Rusu.

„E vorba că în contextul ăsta, părerea lui Busu chiar contează în momentul în care spune ceva. Și poate fi luat de bun. Ceilalți moderatori trebuiau să îl întrerupă.”, s-a arătat revoltată Ramona Sorescu.

În urma unei ședințe aprinse, în care membrii au prezentat argumente solide cu privire la sancționarea postului PRO TV, Radu Herjeu a propus o somație publică, care a fost votată de către toți cei prezenți. Conform legii, a fost invocat articolul 64, punctul b:

Art. 64 – (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.