Cum i s-a schimbat viața lui Florin Busuioc, la un an și jumătate de când a făcut infarct. Decizie radicală a prezentatorului PRO TV

Diana Radu / 27.04.2020, 10:28
Cum i s-a schimbat viața lui Florin Busuioc, la un an și jumătate de când a făcut infarct. Decizie radicală a prezentatorului PRO TV

Florin Busuioc a suferit acum un an de zile un infarct, iar de atunci viața lui s-a schimbat. Prezentatorul rubricii meteo de la Pro TV a renunțat la cel mai nociv viciu din viața sa și spune că se simte mai bine ca niciodată.

Ce decizie a luat Florin Busuioc, după infarctul suferit în urmă cu un și jumătate

În vârstă de 57 de ani, Florin Busuioc spune că și-a șters din minte infarctul suferit în luna noiembrie 2018, deoarece o asemenea nu este ceva de care să-și aducă aminte cu drag. Însă, vedeta Pro TV spune că a luat o decizie importantă după acest incident. Mai exact, actorul spune că s-a lăsat de fumat pentru sănătatea lui.

„Episodul a trecut. Eu nici nu-mi mai amintesc ce s-a întâmplat atunci. Ziua aceea mi s-a şters din memorie. Nu ştiu dacă am învăţat ceva. M-am lăsat de fumat şi a fost o decizie foarte bună, benefică pentru sănătate. Înainte de pandemie, obişnuiam să mai fac plimbări, dar nu pot spune că m-am apucat să-mi schimb viaţa complet. Am fost la medic, totul este în regulă, nu am probleme. Lucrurile merg bine. Merg în continuare în deplasare, dar am lăsat-o mai uşor”, a declarat Florin Busuioc pentru Libertatea.

florin busuioc, infart, prezentator pro tv
Ce decizie a luat Florin Busuioc, după infarctul suferit în urmă cu un și jumătate

Florin Busuioc povestește că a început să fumeze încă de la vârsta de 17 ani, iar dacă la început a fost doar o tentație a copilăriei, acesta s-a transformat într-un adevărat viciu. Drept urmare, Busuioc ajusese să fumeze și câte cinci pachete pe zi. Aceasta a mai dezvăluit că și tatăl și bunicul său au fost fumătări și că au murit „de inimă”. Prezentatorul are un istoric în familie cu atacuri cerebrale, iar acest lucru l-a determinat în cele din urmă să se lase de fumat.

„La 17 ani. Şi nu m-am oprit niciodată. Erau trei pachete pe zi. Asta în perioadele când nu aveam de scris! Când aveam de scris pentru Pro, cum ar fi Imnul Pro-ului sau alte proiecte, fumam cinci pachete. Îngrozitor de mult! Se pare că viciile, dependenţele părinţilor se transmit copiilor, sub o formă sau alta. Tata fuma îngrozitor de mult. Şi a murit de inimă. Bunicul fuma îngrozitor de mult. Şi a murit de inimă. Am un istoric în familie, cu atacuri cerebrale, tata a paralizat, a stat opt ani în pat fără să se mişte… Dar la el a fost şi pe fondul alcoolului. După moartea mamei, s-a apucat de băut. Eu nu beau, asta e bine pentru mine”, a declarat Florin Busuioc în exclusivitate pentru OKmagazine.

Cât despre rubrica de meteo pe care o prezintă la Pro TV, Florin Busuioc spune că nu ar renunța ea, deoarece se duce la muncă cu drag și se înțelege bine cu toți colegii. În plus, acesta nu-și dorește să modereze emisiuni, pentru că nu sunt genul lui, spune el.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI