Cum a ajuns Florin Busuioc să prezinte meteo la Pro TV. ”Mi se plătea un salariu minim”

Redacția IMPACT 17.03.2020, 16:54
Cum a ajuns Florin Busuioc să prezinte meteo la Pro TV. ”Mi se plătea un salariu minim”

În vârstă de 57 de ani, îndrăgitul prezentator de meteo de la PRO TV a ajuns să aibă acest rol, în mod neașteptat. A făcut dezvăluiri, despre detaliile rămase în culise, în legătură cu jobul de la postul de televiziune. Mai mult, Florin Busuioc este la bază actor, iar în luna noiembrie din 2018 a suferit grave probleme medicale.

Așa a ajuns Florin Busuioc să aibă rolul de prezentator meteo, la PRO TV

Florin Busuioc, cunoscut și ca Busu, a ajuns să capete o foarte mare popularitate, în rândul privitorilor din fața micului ecran. În urmă cu aproape doi ani, bărbatul de televiziune a suferit un atac de cord, chiar când se afla pe scena unui teatru din Craiova. Pe atunci, organismul său a cedat în fața clipelor de suprasolicitare și a avut nevoie de o perioadă foarte mare de odihnă. La începutul anului trecut, acesta a revenit pe postul de televiziune care l-a consacrat.

Prezentatorul rubricii meteo a avut întotdeauna o personalitate carismatică, fiind la bază actor de meserie. Are o foarte mare priză la public, de aceea mulți s-au bucurat să îl revadă în postura de meteorolog de la PRO TV. Înainte de-a suferi un infarct, bărbatul de televiziune a oferit un interviu, în care a făcut mărturisiri cât se poate de sincere. A povestit inclusiv cum a debutat la PRO, în rolul care i-a adus un renume. Totodată, se pare că cel mai mare atuu al său, care i-a propulsat cariera, a fost că dă dovadă de un simț al umorului foarte bine dezvoltat.

Florin Busuioc a fost întotdeauna o prezență discretă în ceea ce privește viața lui privată, dar din când în când acesta oferă detalii prin care uimește. Deși o perioadă a cochetat chiar și cu muzica, tot rolul de prezentator de la meteo a fost cel care i s-a potrivit precum o mănușă.

Cum a ajuns Florin Busuioc să prezinte meteo la Pro TV
Florin Busuioc prezintă rubrica meteo, de la PRO TV și a revenit pe post în 2019, după o lungă absență

Florin Busuioc, despre începuturile la PRO TV

„Sincer? Eu la Meteo am ajuns pentru că nu mai aveam nimic de lucru. Nu mai exista niciun proiect pentru mine. Că asta e, se mai întâmplă. Mi-am luat concediu fără plată. Eu mă mutasem de la teatru cu carte de muncă în Pro. Şi neavând proiect, mi se plătea pe cartea de muncă ce rămânea, un salariu minimal acolo, nu conta. Şi ca să nu avem o problemă, să trebuiască să plec sau să îi oblig cumva să se gândească „Bă, ce facem cu ăsta?“, le-am zis: „Uite care-i problema, eu îmi iau concediu fără plată, o lună, două, cât e nevoie şi dacă apare ceva între timp, nu-i nicio problemă, reluăm, facem.

(…) A venit cineva care mi-a propus şi am zis de ce nu? Şi din „Cenuşăreasa programelor“, ca să zic aşa, am reuşit să demonstrez că orice faci, dacă faci bine, poate fi de top. Nu contează ce program ai pe mână, nu contează ce ţi s-a dat de făcut, contează doar să faci bine, să te implici suficient şi să-ţi facă mare plăcere să faci asta. Pentru că, dacă consideri tu din start că e o prostie că ţi s-a dat meteo pe mână şi că e aşa, ceva de avarie, nu o să faci niciodată nimic. Tocmai de asta, mie mi s-a părut că încrederea care mi s-a acordat atunci când am primit sarcina asta a fost foarte mare.”, a povestit Busu, potrivit Adevărul.

Urmăriți Impact.ro și pe