Probleme la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției. Ce au pățit românii care au venit să se vaccineze

Ioana Bucur, Coteț Alexandru 12.05.2021, 17:00

Probleme la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției. Procesul de imunizare a fost oprit, iar dozele au fost mutate de urgență într-un alt centru. Ce s-a întâmplat cu românii care au venit să se vaccineze.

Probleme la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției

Surprize neplăcute pentru cei care au vrut să își facă vaccinul anti-Covid-19, miercuri după-amiază. Au fost probleme la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției. O avarie la rețeaua electrică a dus la întreruperea curentului, iar cei care au venit să se vaccineze au fost redirecționați către alte centre de imunizare, cei de acolo precizând că remedierea problemei ar putea dura trei ore sau chiar mai mult. Dozele au fost mutate de urgență, pentru a fi depozitate în condiții optime.

Centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției este primul de acest fel deschis în București, joi, 29 aprilie. Acesta funcționează zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00.

„Am vizitat primul centru de vaccinare drive-through din Bucureşti care deja putem să spunem că este un succes de azi dimineaţă. Ştiţi că bucureştenii vin să se vaccineze în număr mare. Este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes şi vor apărea tot mai multe centre de acest tip. Este foarte important de ştiut că la aceste centre se poate prezenta oricine doreşte care este rezident la noi, deci evident românii, dar şi cei care au reşedinţa în România, inclusiv românii din Diasporă care vor să se în timpul şederii în România pot pur şi simplu să vină să se vaccineze”, declara Klaus Iohannis, în ziua deschiderii centrului.

Probleme la centru de vaccinare drive-thru din Piața Constituției
Probleme la centru de vaccinare drive-thru din Piața Constituției

„Aşteptările organizatorilor primului drive-thru din Bucureşti au fost întrecute încă din prima zi”

După prima zi de funcționare a primului centru de vaccinare drive-thru din București, Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că așteptările organizatorilor au fost depășite încă din primele 24 de ore.

„Aşteptările organizatorilor primului drive-thru din Bucureşti au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia şi să revenim la normalitate”, a transmis CNCAV, după prima zi de vaccinare la centrul special din Piaţa Constituţiei.

Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit tuturor celor care au mers să își facă vaccinul în centrele de tip drive-thru din toată țara, dezvăluind că, în cel din București s-a imunizat o persoană pe minut.

„Vreau să le mulţumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Cu maşina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare. Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluţie este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”, a scris Florin Cîţu  pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...