Ateneul din Iași, implicat în campania de imunizare. Modul în care artiștii încurajează cetățenii să meargă la vaccinare

Aurora Popa 12.05.2021, 15:55
Ateneul din Iași, implicat în campania de imunizare. Modul în care artiștii încurajează cetățenii să meargă la vaccinare

Ateneul din Iași, implicat în campania de imunizare. Din dorința de a reveni la normalitate, Ateneul Național din Iași s-a alăturat inițiativei de  promovare a campaniei de vaccinare. Zeci de artiști apar, după mult timp, în fața publicului larg pentru a-l încuraja să se imunizeze, cu scopul de a face posibilă o apropiere de scenă.

Ateneul din Iași, implicat în campania de imunizare

Preț de câteva minute, trecătorii au putut participa la un frumos recital al soliștilor din Iași în fața centrul de vaccinare de la fostul Cinema Victoria. Cel mai crunt, spun ei, pentru un artist este să rămână fără public, iar pandemia a creat această barieră. Singura soluție pentru ca lucrurile să reintre în normalitate ar fi vaccinarea. Feedback-ul a fost pe măsură, iar aseară repertoriul a fost unul cu totul special creat din cântecul patriotic în diferite armonizări.

Sunt două condiții esențiale pentru orice act artistic, publicul și evident artiștii, și aceste condiții pe timp de pandemie au fost private. Am făcut acest lucru înțelegând că este calea cea mai scurtă de a reveni în sală și de a fi aproape de publicul nostru drag, iar dacă asta trebuie să facem, o facem cu convingere. Aceste elemente poate sunt mai emoționale și fac mai mult parte din acea cameră intimă a sufletului românesc, a declarat Andrei Fermeșanu, coordonator artistic interimar al Operei Naţionale Romane Iaşi.

Ateneul din Iasi, implicat în campania de imunizare
Campanie de imunizare

Programul artistic este destinat atât celor care vor să se vaccineze cât și celor indeciși.

Întreaga campnaie se intitulează „ne vaccinăm bucurându-ne de artă sperând că este o etapă spre normalitatea pe care o știam noi cândva.Toate evenimentele respectă măsurile sanitare. În funcție de eveniment participă de la 2 până la 10 artiști, dar cred că în toate aceste ediții, că vor fi trei. Cred că mai bine de 100 de artiști, rând pe rând își vor aduce contribuția spre această implicare socială, a adăugat Andrei Apreotesei, manager Ateneul Național din Iași.

Evenimentele se vor încheia vineri de la Centrul de vaccinare fără programare de la fostul Cinema și continuă cu maratonul de vaccinare organizat de UMF Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe