EXCLUSIV

Probleme financiare grave pentru Mihai Albu. Sumele imense pe care le-a pierdut. Designerul, prădat de hackeri

Simona Ecovoiu 19.04.2021, 14:43
Probleme financiare grave pentru Mihai Albu. Sumele imense pe care le-a pierdut. Designerul, prădat de hackeri

Celebrul designer de încălțăminte Mihai Albu înregistrează probleme financiare cu firma lui, vânzările prăbușindu-se brusc, în ultimul an, de la debutul pandemiei de Covid-19: ”Mai nimeni nu mai deschide ușa atelierului meu”, ne-a spus el, în exclusivitate pentru impact.ro. Mihai se mai confruntă însă cu un necaz, tot pe plan financiar: ”Am vrut să-mi cumpăr online un domeniu pentru site-ul meu, dar am plătit unei firme-fantomă. Pare a fi o grupare bine pusă la punct, din străinătate, Poliția investighează cazul, am făcut plângere penală”, a mai adăugat Mihai Albu, devenit, din luna martie, ținta hackerilor.

Mihai Albu are probleme financiare grave

Mihai Albu duce dorul vremurilor când îi mergea bine, inclusiv la export. S-a adaptat însă situației și a scos la vânzare o linie de încălțăminte, potrivită pentru plimbări sau cumpărături: ”De peste un an, nu mai sunt petreceri și nici evenimente mondene, e și firesc ca linia de pantofi și de sandale de lux să nu mai aibă căutare, nimeni nu mai face mari investiții în haine sau în încălțăminte, nu se știe ce se va mai întâmpla pe viitor, mulți rămân fără locuri de muncă.

Erau vremuri când atelierul meu era plin, era o cerere foarte mare. Acum, mai nimeni nu-mi deschide ușa atelierului!”, ne-a spus, cu amărăciune, celebrul designer de încălțăminte, care figurează în Cartea Recordurilor, cu pantofii cu toc înalt de 32 de cm.

Mihai Albu are probleme financiare grave
Mihai Albu are probleme financiare grave

Mihai Albu: ”Este o fraudă cibernetică, Poliția investighează cazul, sunt foarte mulți păgubiți”.

Aflat î plină criză financiară, iată că Mihai Albu a mai dat de un necaz, înregistrând o pagubă de 1.700 de lei, după ce a comandat online un domeniu pentru site-ul lui, destinat vânzărilor de încălțăminte în Europa.

”Am plătit prin Internet, cu cardul, părea totul în regulă, însă contabilul firmei mele m-a anunțat că suma de 1.700 de lei s-a dus către o firmă-fantomă, care nu există, și nu pot justifica banii, din punct de vedere legal. Am luat legătura cu Poliția, investighează cazul, este o fraudă cibernetică, am făcut plângere penală, sunt foarte mulți păgubiți, este vorba despre o grupare bine pusă la punct. Este o firmă din străinătate, dar care se substituie unei firme românești. Sper să-mi recuperez banii”, ne-a mai declarat Mihai Albu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Mihai Albu a mai fost de două ori ținta hackerilor, în luna martie: ”Aveți grijă, hoții nu se lasă!”

Mihai Albu a mai avut însă probleme de acest gen, de două ori, luna trecută. Hackerii au fost la un pas să îl lase fără 1.300 de euro, tot din comenzi online.

”Hoții aștia nu se lasă, au mai avut încercări de a mă prădui! Am transmis e-mai-ul celor de la bancă, în speranța că vor depune plângere la organele abilitate în a descoperi escrocii. Nu am mai completat cu datele cerute, ca data trecută. Aveți grija cu toții . Am sunat la bancă, le-am trimis mail-ul și mi-au blocat cardul imediat. S-a adeverit că era o tentativă de fraudă”, a mai spus Mihai Albu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...