Problema ciudată cu care se confruntă NASA. De ce va fi greu să meargă cineva pe Lună

Badea Violeta 10.02.2022, 20:04
Problema ciudată cu care se confruntă NASA. De ce va fi greu să meargă cineva pe Lună

La aproape 53 de ani de la istorica misiune Apollo 11, când pe data de 20 iulie 1969, Neil Armstrong și Edwin Aldrin au devenit primii oameni care au pășit pe suprafața Lunii, NASA se confruntă cu o problemă mai puțin obișnuită. De acum încolo va fi greu să mai meargă cineva pe Lună. Iată ce arată un raport lansat de Biroul de Investigator General al agenției spațiale americane!

Problema cu care se confruntă NASA

Un nou raport lansat de Biroul de Investigator General al NASA arată că agențială spațială americană se confruntă cu o problemă mai puțin obișnuită.

Mai exact, acesteia i s-a micșorat numărul de astronauți. Potrivit analizei, efectivul este mai mic decât a fost vreodată din anii 1970 și până în prezent.

Vârful a fost atins în anul 2000, atunci când NASA avea nu mai puțin de 150 de astronauți. În prezent, agenția spațială are doar 44 de astronauți.

Acest lucru generează îngrijorări privind modul în care NASA își va organiza misiunile ambițioase, care includ întoarcerea oamenilor pe Lună în următorii ani.

Astronauti NASA
Astronauti NASA

Numărul mic de astronauți provoacă îngrijorări printre specialiști

Rezultatul raportului provoacă îngrijorări în rândul specialiștilor. Potrivit acestora, agenția spiațială americană riscă să nu aibă un număr suficient de astronauți suplimentari disponibili pentru misiunile sale.

„Se preconizează că efectivul de astronauți va scădea sub dimensiunea vizată sau cerința minimă a manifestului în anul fiscal (AF) 2022 și FY 2023 din cauza uzurii și a nevoilor suplimentare pentru zborurile spațiale”, adăugând că „Oficiul pentru astronauți a calculat că dimensiunea efectivului ar fi exact egală cu numărul de astronauți de care va avea nevoie NASA în anul fiscal 2022”, potrivit Futurism.

„Ca urmare, este posibil ca agenția să nu aibă un număr suficient de astronauți suplimentari disponibili pentru uzura neprevăzută și reatribuirea echipajului sau rolurilor la sol, cum ar fi implicarea în dezvoltarea programului, angajarea de personal în Biroul astronauților în funcții de conducere și de legătură și pentru a servi ca purtători de cuvânt pentru agenție.” se mai arată în raport, conform aceleiași surse.

„În lumina oportunităților de zbor spațiale în expansiune anticipate pentru misiunile Artemis, efectivul ar putea fi expus riscului de a fi nealiniat în viitor, ceea ce duce la reorganizări perturbatoare ale echipajului sau întârzieri ale misiunii”, se mai precizează în raport.

Motivul pentru care NASA a rămas fără astronauți

Surprinzător sau nu, NASA rămâne fără astronauți, fiindcă aceștia s-au pensionat. Se pare că cei mai mulți și-au încetat activitatea între 2004 și 2012, atunci când agenția spațială americană a anunțat că misiunile Space Shuttle vor fi întrerupte.

Acum, specialiștii sunt de părere că situația se va schimba, deoarece NASA și-a anunțat de curând noua rundă de candidați astronauți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...