Îmbulzeală la centrul de vaccinare din Craiova, după ce mai mulți oameni au fost programați în număr mare la aceeași oră VIDEO

Elena Avramescu, Alexandrina Toader 22.02.2021, 11:58
Îmbulzeală la centrul de vaccinare din Craiova, după ce mai mulți oameni au fost programați în număr mare la aceeași oră VIDEO

Îmbulzeală la centrul de vaccinare din Craiova. Aproximativ 200 de oameni au stat la coadă în această dimineață la centrul de vaccinare din Craiova. Oamenii au fost programați în număr mare la aceeași oră. Oamenii s-au așezat la coadă înainte de ora 08:00, așa se face că deja pentru prima oră de vaccinare erau la ușa Sălii Polivalente aproximativ 200 de oameni, în contextul în care în mod normal se vaccinează cel mult cinci pe oră.

Îmbulzeală la centrul de vaccinare din Craiova

Ei au așteptat în picioare, în frig, să fie imunizați cu serul anti Covid-19. Oamenii spun că nu se așteptau la așa ceva, în contextul în care cei mai mulți sunt vârstnici, cu afecțiuni cronice care nu pot aștepta timp îndelungat în picioare.

Eu m-am programat la telefon, trebuie să intru la 09:30, dar vedeți sunt în fața mea cel puțin 50 de persoane, nu am cum să fac vaccinul la timp. Este bătaie de joc, nu se gândesc la noi, că suntem bătrâni și ni se face rău înainte de a face vaccinul, a precizat unul dintre seniorii programați la vaccin.

Oamenii s-au revoltat și le-au cerut polițiștilor locali să-i cheme în ordinea așezării la coadă. Polițiștii au încercat să le explice că nu îi cheamă în mod preferențial, ci după regulile stabilite de doctori. Totul s-a produs din cauza unei erori. Seniorii ar fi trebuit să facă rapelul la vaccinul Pfizer, dar toți au fost programați la aceeași oră, adică la 08:00. În loc de 60 de persoane timp de 12 ore, au fost chemați aproximativ 200 pentru o singură oră.

Imbulzeala la centrul de vaccinare din Craiova
Imbulzeala la centrul de vaccinare din Craiova

Acum trei săptămâni regulile jocului au fost schimbate. În strategia de vaccinare au fost scoase persoanele care erau sub 65 de ani, din acest motiv, pe platformă au rămas puține persoane și a fost nevoie să chemăm oameni ca să putem să facem șase, când deschidem acel flacon de vaccin, pentru că un flacon de Pfizer are șase doze.

În momentul în care se scot foarte multe persoane din platformă e nevoie să ai o continuitate pentru a putea deschide flaconul. S-au făcut reprogramări în acele două zile pentru a putea avea continuitate, numai că acele persoane dacă au fost reprogramate nu au mai fost conform programării din platformă la o anumită oră. Este o platformă înformatică, are niște reguli, persoanele respective fiind reprogramate la doza I au fost introduse manual în registrul național de vaccinări.

Din momentul în care au fost introduși în registrul național de vaccinări, platforma i-a preluat pentru rapel, dar i-a preluat pe toți la ora 08:00, a declarat Iuliana Manea, medic al Direcției de Sănătate Publică Dolj. Aceasta a mai precizat că mai mulți angajați ai DSP au fost trimiși la centrul de vaccinare pentru a rezolva situația. Și pentru mâine platforma a programat mai multe persoane decât capacitatea de vaccinare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...