Prinţul Philip a murit în această dimineaţă. Regina Elisabeta a II-a a făcut anunţul

Ana Anitoiu 09.04.2021, 14:19

Prințul Philip, Duce de Edinburg, soțul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, a murit în această dimineață, la vârsta de 99 de ani. Palatul Buckingham a confirmat decesul printr-un comunicat oficial.

Prințul Philip a murit. Regina Elisabeta a II-a a făcut anunțul

Prințul Philip a murit vineri dimineață, după ce i-a fost alături Reginei Elisabeta a II-a de-a lungul întregii sale domnii. În martie, ducele de Edinburgh a fost externat după o lună de spitalizare. A primit un tratament pentru tratarea unei infecţii şi pentru o intervenție legată de o problemă cardiacă preexistentă. Ducele de Edinburgh și suverana ar fi împlinit în noiembrie 74 de ani de căsnicie. Nunta lor a avut loc înainte ca ea să devină suveran. La eveniment a participat și Regele Mihai I al României.

”Cu mare durere, Majestatea Sa Regina a anunțat că iubitul său sot, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Ducele de Edinburgh, a murit. Alteța Sa Regală s-a stins în această dimineaţă la Castelul Windsor. Mai multe informaţii urmează să fie făcute publice”, arată comunicatul Palatului Buckingham.

Printul Philip a murit in aceasta dimineata. Regina Elisabeta a II-a a facut anuntul
Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip

Prințul Philip a murit. De ce nu a devenit Rege, deși a fost căsătorit cu Elisabeta a II-a

Prințul Philip nu a devenit rege, deși Kate Middleton, ducesa de Cambridge, va fi regină odată cu încoronarea soțului ei, prințul William. Specialiștii au explicat care este motivul. Partenerul reginei Elisabeta a II-a a rămas Duce de Edinburgh.

Conform The Mirror, motivul pentru care Prințul Filip nu a devenit rege, dar Kate Middleton va fi regină, ține de vechiul sistem patriarhal ce spune că regii sunt mai înalți în rang decât reginele. Prin urmare, dacă el ar fi devenit monarh, atunci ar fi avut un titlu mai înalt decât cel al Reginei Elisabeta. Însă, acest lucru nu a fost permis, pentru că nu el a fost cel născut în familia regală.

Cum s-au cunoscut Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip

Elisabeta, acum în vârstă de 94 de ani, l-a cunoscut pe Philip în anul 1934, la o nuntă. Mai exact, la căsătoria Prințesei Marina a Greciei și Danemarcei cu Prințul George, duce de Kent – verișoara unchiului ei. La cinci ani după aceea, viitoarea regină și cel care avea să îi devină soț s-au întâlnit din nou, la academia navală a Regatului Unit, Royal Naval College, în Dartmouth. Ea avea 13 ani, iar el 18. Atunci s-ar fi îndrăgostit și ar fi început să își trimită scrisori. S-au căsătorit la data de 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra.

Născut pe Insula Corfu, Grecia, la data de 10 iunie 1921, prințul Philip a primit la naștere titlul de Prinț al Greciei și al Danemarcei. Chiar dacă nu a devenit rege, el a renunțat la acest titlu la scurt timp după ce s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni. Astfel, a devenit cunoscut drept Locotenentul Philip Mountbatten. Tatăl său a fost Prințul Andrew al Greciei și Danemarcei, un fiu mai mic al Regelui George I al Greciei. Mama lui, Prințesa Alice, a fost fiica lordului Louis Mountbatten și o strănepoată a Reginei Victoria.

Ce a declarat Regina Elisabeta a II-a despre Prințul Philip

Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți. Primul lor fiu, Charles, Prinț de Wales, a fost născut în 1948, a fost urmat de sora lui, Prințesa Anne, născută în 1950. Apoi, s-a născut Prințul Andrew, în 1960, iar patru ani mai târziu s-a născut și Prințul Edward. Suverana a făcut o declarație simplă, dar extrem de cuprinzătoare despre el.

”El a fost, pur și simplu, puterea mea în toți acești ani”, a spus Regina Elisabeta a II-a despre soțul ei, la nunta lor de aur, pe care au sărbătorit-o în anul 1977.

Urmăriți Impact.ro și pe