Prințul Harry, jignit de un român celebru în ziua încoronării lui Charles: „Un mare prostovan!”

Beatrice Dumitru 06.05.2023, 14:31
Prințul Harry, jignit de un român celebru în ziua încoronării lui Charles: „Un mare prostovan!”

Prințul Harry nu se afla în cele mai bune relații cu familia sa, dar a fost prezent la ceremonia de încoronare a tatălui său, regele Charles. Acesta a fost singur, fără soția lui, Meghan Markle. Un fost ambasador român l-a atacat pe ducele de Sussex, despre care a spus că este un „mare protovan”.

„Marele prostovan este prințul Harry”

După ce a părăsit famuilia regală și s-a mutat și SUA, prințul Harry a acordat mai multe interviuri în care și-a criticat tatăl și fratele, iar la începutul anului a lansat cartea de memorii „Spare”, în care face dezvăluiri uluitoare despre membrii familie regale.

Fostul ambasador și ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a spus despre prințul Harry că se numără printre cei care nu şi-au înţeles misiunea în familia regală britanică și l-a numit „marele prostovan”.

Prințul Harry, jignit de un român celebru în ziua încoronării lui Charles:
Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii.

„În toate scandalurile legate de prinţul Harry, el este în primul rând de blamat, nu Meghan. Meghan habar nu are, este pur şi simplu străină cu totul de Europa, de Marea Britanie, străină de tradiţia monarhiei britanice. E pur şi simplu altă lume. Marele prostovan este prinţul Harry, evident. Mai sunt oameni în familii regale, princiare, care nu înţeleg care-i rostul lor. Sunt şi exemple pozitive, fără îndoială”, a afirmat Theodor Paleologu la emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

Ce a spus Theodor Paleologu despre prințesa Diana

Fostul ministru nu a avut cuvinte de laudă nici la adresa printesei Diana, cea care și-a pierdut viața într-un accident de circulație la Paris, în august 1997. Theodor Paleologu a spus despre fosta soție a regelui Charles că nu şi-a înţeles rostul în Casa Regală a Marii Britanii, fiind disperată să ocupe prim-planul.

Prinţesa Diana era foarte charismatică, dar era o persoană profund debusolată. Era ahtiată să se vorbească despre ea şi după aia tot ea se plângea. Provoca curiozitatea jurnaliştilor şi apoi se plângea. Eu nu am cine ştie ce mare admiraţie pentru oamenii care nu-şi înţeleg rostul. Sunt acolo, beneficiază de nişte privilegii extraordinare, dar nu înţeleg că privilegiile sunt, de fapt, obligaţii”, a mai spus Theodor Paleologu în aceeași emisiune.

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au părăsit Casa Regală britanică în anul 2020 și s-au stabilit în California, SUA, și au doi copii, un băiețel și o fetiță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...