Prințul Harry, declarații neașteptate după „retragerea” din Casa Regală. Motivul care l-a făcut să ia decizia controversată

Redacția IMPACT 20.01.2020, 12:38
Prințul Harry, declarații neașteptate după „retragerea” din Casa Regală. Motivul care l-a făcut să ia decizia controversată

În urma anunțului făcut de cei doi Duci de Sussex prin care își anunțau retragerea de la statutul de membri ai casei Regale Britanice și că își vor clădi un drum în care cei doi vor fi independenți din punct de vedere financiar, Prințul Harry face noi precizări.

Prințul Harry se desparte oficial de Casa Regală Britanică

Prinţul Harry şi Meghan Markle au spus că intenţionează să îşi echilibreze timpul între Marea Britanie şi America de Nord, dar și să-și lanseze noua identitate caritabilă, pe care se vor concentra în acest nou capitol din viața lor. Ducii de Sussex nu vor mai folosi, așadar, titulatura de „Alteța sa regală”, după cum au anunțat chiar ei zilele trecute, potrivit Reuters.

„Am vrut să auziţi adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani dar cu o perspectivă mai clară”, a transmis duminică Prințul Harry.

Într-o înregistrare video postată pe pagina oficială de Instagram a Sussex Royal, Prințul Harry spune că după luni de discuții, decizia pe care a luat-o alături de soția sa nu a fost una ușoară și a fost luată după ce au întâmpinat de-a lungul timpului mai multe provocări.

„Marea Britanie este casa mea și un loc pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată (…) Îmi aduce o mare tristețe că s-a ajuns la asta”, a mai transmis Prințul Harry, care era al şaselea în ordinea succesiunii la tron.

 

View this post on Instagram

 

at tonight’s dinner for supporters of Sentebale in London Video © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

„Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil (…)
Am acceptat acest lucru ştiind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înţelegeţi la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită”, a adăugat el.

Urmăriți Impact.ro și pe