Prințul Edward vine în România. Care este scopul vizitei fratelui Regelui Charles în țara noastră

Ana Anitoiu 06.10.2022, 14:13
Prințul Edward vine în România. Care este scopul vizitei fratelui Regelui Charles în țara noastră

Prințul Edward, cel de-al patrulea copil al regretatei Regine Elisabeta a II-a, vine în România. Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a anunțat, joi, care este scopul vizitei fratelui Regelui Charles al III-lea în țara noastră.

Când vine Prințul Edward în România. Cu ce scop

Conform Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Prințul Edward, conte de Wessex, fratele Regelui Charles al III-lea, va veni în România săptămâna viitoare, pentru un eveniment ce se va desfășura la Cluj-Napoca.

„Vești excelente! Suntem încântați să anunțăm că Alteța Sa Regală Prințul Edward, Contele de Wessex, Președintele Consiliului de Administrație al Fundației The Duke of Edinburgh’s International Award, va vizita România pentru cel de-al 14-lea Forum Internațional”, au anunțat joi reprezentanții diplomației de la Londra, precizând că evenimentul se va desfășura între 11 și 14 octombrie.

Printul Edward vine in Romania
Printul Edward. Foto: Captura YouTube.com

Ce va face Prințul Edward în România

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a precizat că pe parcursul săptămânii, Prințul Edward va petrece timp cu tinerii deținători ai Premiului de Aur din toată România și Europa pentru a le celebra realizările.

De asemenea, conform Ambasadei Regatului Unit, în timpul vizitei sale în România, fratele Regelui Charles al III-lea se va întâlni cu lideri internaționali ai Programului Award din toată lumea.

Prințul Edward, cel mai mic copil al Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Edward, al cărui nume complet este Edward Anthony Richard Louis, are vârsta de 58 de ani. Este mezinul Reginei Elisabeta a II-a, cel de-al patrulea copil, născut la data de 10 martie 1964, după frații lui: Regele Charles al III-lea, Prințesa Anne și Andrew, duce de York.

După un stagiu în marina militară și o încercare de a avea o carieră de producător de televiziune, Prințul Edward a început să preia multe dintre responsabilitățile și angajamentele regretatului său tată, Prințul Philip, care s-a retras în anul 2017.

Prințul Edward este implicat în special în activitatea pentru Premiul Ducele de Edinburgh, pe care Prințul Philip l-a fondat în anul 1956 pentru a-i ajuta pe tineri să își dezvolte abilitățile, precum și pentru The Earl and Countess of Wessex Trust, axat tot pe sprijinul tinerilor. Din anul 2015, este președintele Consiliului de Administrație al Fundației The Duke of Edinburgh’s International Award.

Prințul Edward este căsătorit din anul 1999 cu Sophie, Contesă de Wessex, cu care are doi copii: Lady Louise Windsor, în vârstă de 18 ani, și James, Viconte de Severn, în vârstă de 14 ani.

Regele Charles al III-lea are o legătură specială cunoscută cu România, pe care a declarat de mai multe ori că o consideră a doua lui casă. Actualul suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost primit cel mai recent la Palatul Cotroceni, în calitate de Prinț de Wales, la data de 25 mai.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv suveran britanic, a murit la data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral. Funeraliile suveranei au avut pe 19 septembrie. La ceremonii au fost prezenți și președintele României, Klaus Iohannis, și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Consort.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...