Gestul controversat cu care noul ministru al Educației și-a început mandatul. Ce a făcut Ligia Deca în fața președintelui Iohannis. Video

Ioana Bucur 04.10.2022, 15:24
Gestul controversat cu care noul ministru al Educației și-a început mandatul. Ce a făcut Ligia Deca în fața președintelui Iohannis. Video

Ceremonia de depunere a jurământului a stârnit un val de reacții în spațiul public, mulți criticând gestul cu care noul ministru al Educației și-a început mandatul. Ce a făcut Ligia Deca în fața președintelui. Klaus Iohannis, mesaj pentru cea care l-a înlocuit pe Sorin Cîmpeanu.

Noul ministru al Educației și-a început mandatul cu un gest controversat

După ce a fost votată ca fiind nominalizarea Partidului Național Liberal pentru funcția de ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu, de Biroul Politic Național al PNL, Ligia Deca a fost învestită în funcție de președinte.

„Mulțumesc membrilor PNL. PNL și-a asumat încă de la început proiectul „România Educată”. Încrederea primită este o misiune în acest sens. Vreau să duc la bun sfârșit ceea ce colegii mei au început. Vom operaționa România Educată în literă și în spirit. Avem nevoie de o viziune profundă”, a declarat Ligia Deca, după ce a aflat că va fi propusă să îl înlocuiască pe Sorin Cîmpeanu.

Ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni a stârnit însă un val de nemulțumire în spațiul public, mulți criticând gestul cu care noul ministrul al Educației și-a început mandatul.

În momentul în care i-a înmânat președintelui documentul pe care tocmai îl semnase, Ligia Deca a făcut o plecăciune în fața șefului statului – gest pe care multe voci l-au catalogat ca dovadă de „slugărnicie”.

Înainte de a-l înlocui pe Sorin Cîmpeanu în fruntea Ministerului Educației, ea a fost consilier prezidențial timp de șapte ani.

Momentul, la minutul 2:40:

„Este realmente un proiect de ţară, de care România are foarte multă nevoie”

Tot luni, în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a punctat că proiectul România Educată trebuie să meargă mai departe, fiind un program de care „România are foarte multă nevoie”.

„Ne dăm seama cu toţii că, dacă vorbim despre educaţie, despre învăţământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredinţat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii şi cred, sper, cu noi susţineri atât din spaţiul politic cât şi din spaţiul învăţământului şi din spaţiul public la modul general.

Este realmente un proiect de ţară, de care România are foarte multă nevoie.

O naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că noul ministru al Educației „va avea toată susţinerea mea şi a guvernului pentru continuarea proiectelor de investiţii în educaţie şi pentru definitivarea Proiectului „România Educată”, astfel încât noile legi ale educaţiei să ajungă în Parlament până la sfârşitul acestei luni”.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...