Prințul Charles, vizită anunțată în România. Cu ce oficiali se va întâlni moștenitorul coroanei britanice

Stan Filon 24.05.2022, 14:29
Prințul Charles, vizită anunțată în România. Cu ce oficiali se va întâlni moștenitorul coroanei britanice

Prințul Charles revine în România, însă de data aceasta în vizită oficială! Moștenitorul tronului Regatului Unit va veni în țara noastră pe data de 25 mai, unde se va întâlni cu majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, care îl vor primi la Palatul Elisabeta. Prințul britanic va avea o întrevedere și cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Prințul Charles va face o vizită oficială în România

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, își va începe vizita oficială în România la Palatul Cotroceni, la ora 14:45, iar Administrația Preziențială anunță că vor exista ”oportunități de imagine pentru cameramanii și fotografii oficiali, precum și pentru fotoreporterii acreditați”.

De asemenea, ”imagini de la primirea Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, la Palatul Cotroceni vor fi transmise presei prin sistemul unic de transmisiune în direct și pe site-ul Administrației Prezidențiale”. Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei transmite că moștenitorul tronului Marii Britanii va merge la Palatul Elisabeta, unde se va întâlni cu Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort.

Printul Charles va face o vizita oficiala in Romania
Printul Charles va face o vizita oficiala in Romania

Prinţul Charles deține două proprietăți în România

Prinţul Charles a mai vizitat Palatul Elisabeta de patru ori, în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018. În România a venit aproape anual, începând din 1998, fiind fascinat de frumusețile din România.

Moștenitorul tronului Regatului Unit deține și două proprietăți în țara noastră. Una dintre ele este în Valea Zălanului (judeţul Covasna) și este deschisă turiştilor, iar cealaltă se află în satul Viscri (judeţul Braşov).

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Prințul Charles a ajuns prima dată în localitățile din Transilvania în primăvara anului 1998. A fost suficientă o singură vizită pentru a se îndrăgosti total și definitiv de această parte de țară. De atunci, revine periodic în România și este permanent implicat în promovarea turismului sustenabil și a tradițiilor locale, dar și în protejarea naturii.

Urmăriți Impact.ro și pe