Ce li se spune telespectatorilor din Rusia despre criza din Ucraina. Cine are nevoie de un război? Prințul Charles și regina Elisabeta, printre alții

Beatrice Dumitru 21.02.2022, 16:02
Ce li se spune telespectatorilor din Rusia despre criza din Ucraina. Cine are nevoie de un război? Prințul Charles și regina Elisabeta, printre alții

Telespectatorilor din Rusia li se prezintă cu totul altceva față de ce se prezintă în Occident despre tensiunile din Ucraina. O emisiune difuzată la televiziunea rusă de stat a susținut că familia regală britanică pledează pentru un război între Rusia și Ucraina. La fel și Emmanuel Macron și Recep Tayyip Erdogan. Dar de ce își doresec aceștia un astfel de conflict?

Cine își dorește un război ruso-ucrainean

Dmitri Kiseliov, a cărui emisiune „Știrile săptămânii” a fost difuzată duminică seara pe postul de știri de stat Rossiya-1, a spus că Regina, Prințul Charles și Prințul Andrew „vreau cu adevărat să distragă atenția, chiar și cu prețul unui război”.

Prezentatorul a susținut că familia regală caută un război pentru a distrage atenția de la știrile nedorite, cum ar fi soluționarea de către prințul Andrew a cazului de agresiune sexuală împotriva Virginiei Giuffre și o anchetă a poliției asupra organizației de caritate a Prințului Charles.

Familia regală are nevoie disperată să distragă atenția, deoarece Scotland Yard a descoperit că moștenitorul tronului, Prințul Charles, a oferit onoruri înalte, titluri și chiar cetățenie unui om de afaceri străin cu un nume ușor de reținut, Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz”, a spus prezentatorul preluat de Business Insider.

În acest moment, nu comentează ancheta poliției, dar dorește cu adevărat să distragă atenția, chiar dacă este vorba și despre un război. Și, în mod enervant, iubitul fiu al Reginei, Prințul Andrew, a acceptat să folosească banii mamei: 16 milioane de dolari pentru a soluționa un caz în justiție, în SUA, cu victima violului său. Regina în vârstă de 95 de ani va plăti. Războiul din Donbas, în acest context, este mult mai interesant pentru ea”, a adăugat Dmitri Kiseliov.


Emmanel Macron și Recep Erdogan, acuzați că își doresc un război

Până acum, niciunul dintre membrii familiei regale britanice nu a comentat evenimentele din Ucraina, țară înconjurată de aproximativ 150.000 de soldați ruși, potrivit estimărilor SUA și atât guvernul ucrainean, cât și Occidentul susțin că Rusia este pe punctul de a declanșa un război.

Dar Dmitri Kiseliov, numit adesea „purtător de cuvânt al lui Putin”, a oferit publicului rus imaginea opusă: că Rusia caută urgent pacea în timp ce alte națiuni căutau conflicte. De asemenea, el l-a enumerat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan ca fiind pro-război din cauza crizei economice din țara sa și a susținut că Emmanuel Macron ar beneficia de pe urma unui război pentru că vrea să obțină un nou mandat de președinte în Franța.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...