Prințul Charles le recomandă turiștilor pentru vacanțele în România „acest colț de rai al Europei”. Mesaj impresionant

Raluca Juncu 05.08.2020, 16:17
Prințul Charles le recomandă turiștilor pentru vacanțele în România „acest colț de rai al Europei”. Mesaj impresionant

Prințul Charles s-a dovedit a fi unul din cei mai mari ambasadori ai României peste hotare. Moștenitorul tronului s-a declarat în nenumărate ocazii îndrăgostit de peisajele de poveste din țara noastră, despre care spune că i se pare „uimitoare”.

Prinţul Charles îi îndeamnă pe români să-şi petreacă vacanţele în România

Prințul Charles de Wales a vizitat prima dată România în urmă cu două decenii. Încă de atunci a fost atras de peisajele virgine din România, de munții și de văile spectaculoase, pe care le vizitează an de an. Anul acesta, în contextul pandemiei, Prințul Charles îi îndeamnă pe români să descopere „bogățiile de necrezut” ale acesteia, prin intermediul unui video.

„Anul acesta trăim cu toţii momente de profundă schimbare, în care vieţile noastre au fost bulversate de prima pandemie majoră din istoria contemporană. De la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor, întinderile nelocuite ale Harghitei, sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de fier.

România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte ca acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României”, spune Prinţul Charles.

După migrarea în masă a sașilor transilvăneni către Germania, moștenitorul tronului britanic s-a arătat dispus să sprijine la conservarea elementelor saxone tradiționale vechi din România, unice în Europa. Din acest motiv, Prințul Charles a achiziționat o casă prin intermediul fundației sale caritabile din Marea Britanie, pe care a transformat-o în ceea ce vedem azi ca fiind Casa de Prințul Wales de la Viscri, un sat din inima Transilvaniei, situat în județul Brașov.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe