Informații oficiale de la Casa Regală! Mesajul transmis de Prințul Charles, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

Luiza Moldovan 01.04.2020, 16:12
Informații oficiale de la Casa Regală! Mesajul transmis de Prințul Charles, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

Informații oficiale de la Casa Regală! Mesajul transmis de Prințul Charles, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Prințul Charles a primit astăzi un aviz de la medici că poate părăsi izolarea.

Informații oficiale de la Casa Regală! Mesajul transmis de Prințul Charles, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

După șapte zile de autoizolare, Prințul Charles (71 de ani) a primit undă verde de la medici și poate părăsi reședința din Scoția unde și-a petrecut ultima săptămână. Ducesa de Cornwall (72 de ani) va mai rămâne în autoizolare, deși testele au ieșit negative. Oficialii de la Palat spun că prințul este într-o stare de sănătate bună și că acesta a urmat întru totul restricțiile impuse de autorități.

Majestatea Sa a postat un mesaj extrem de emoționant, dedicat poporului său, dar, în special celor aflați în linia I a bătăliei cu pandemia: cei din serviciile medicale și voluntarii.

În societatea britanică, de altfel, emoția solidarității cu lumea medicală e tulburătoare. Sute de mii de voluntari s-au înscris pe liste pentru a-și oferi serviciile, fiecare după propriile puteri, celor aflați în prima linie a luptei cu virusul.

A message from The Prince of Wales

As Patron of Age UK, The Prince of Wales shares a message on the Coronavirus pandemic and its effect on the older members of the community.

Publicată de The Royal Family pe Miercuri, 1 aprilie 2020

“E o experiență frustrantă. Dintr-odată, bucăți mari de viață ne sunt luate”

“Pentru că am fost recent infectat cu acest virus – din fericire cu simptome ușoare – mă găsesc acum de cealaltă parte a bolii. Totuși, într-o stare de distanțare socială. Așa cum cu toții aflăm din experiența acestor zile, să nu te poți bucura de familia și de prietenii tăi e o experiență neplăcută, frustrantă. Dintr-odată, bucăți mari de viață ne sunt luate”, a spus prințul la începutul filmului.

Majestatea Sa a adăugat că ne confruntăm cu toții cu o perioadă fără precedent în viața noastră. În această perioadă, atât Majestatea Sa cât și soția sa își îndreaptă atenția în mod deosebit înspre cei, poate, cei mai afectați de această criză: bătrânii. Cei singuri, cei vulnerabili în fața bolii, pe care, prin organizațiile pe care le dețin, organizații caritabile destinate persoanelor înaintate în vârstă, încearcă să-i ajute cât se poate de mult.

“Gândurile și rugăciunile noastre către cei care ajută artileria vitală – sistemul medical”

Prințul Charles a dedicat o bună parte din discursul său acelora care și-au oferit de bună-voie competențele, timpul și energia celor aflați în prima linie a luptei cu pandemia: medicii și asistenții medicali, pentru care societatea britanică are un respect deosebit.

Simplul gest de a-i face cumpărăturile unui medic întors acasă după epuizantele ore de la spital, prințul Charles îl elogiază în cuvinte admirabile. Rețeaua de voluntari care-și dedică timpul și energia pentru cei aflați pe câmpul de luptă  al terapiei intensive se bucură de toată stima prințului.

“Rețeaua aceasta de ajutor necondiționat pentru serviciile pe care acum e cea mai mare presiune, într-o vreme în care medicii, asistenții, toată această artilerie vitală care formează sistemul nostru de sănătate care se află într-o bătălie dusă cu eroism pentru a salva vieți în centrele de terapie intensivă, de a încerca să limiteze pe cât posibil răspândirea virusului, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă mereu spre acești oameni minunați. Ei ne fac să ne simțim atât de mândri!”, a spus Prințul Charles.

“Este esențial ca acești oameni-cheie să fie tratați cu atenție deosebită”

Majestatea Sa nu i-a uitat nici pe cei care se străduiesc noapte de noapte ca rafturile magazinelor să fie pline. Sunt categorii de ocupații cu care ne-am obișnuit atât de mult, încât aproape că nu le mai băgăm în seamă, dar importanța lor colosală se vede abia acum, în aceste vremuri de criză. Sunt voluntari care, odată întorși de pe propriul front, se confruntă cu propriile lor anxietăți. Sunt drame neștiute, pe care nu putem decât să le bănuim. Către toți aceștia, mulți și neștiuți, își îndreaptă prințul respectul.

“Este esențial ca asemenea oameni-cheie să fie tratați cu o atenție deosebită, când vin de la muncile lor extenuante, le fac cumpărăturile, de exemplu, în timp ce ei trebuie să facă față propriilor lor anxietăți. (…) Ne gândim la cei mulți, aflați în magazine, încercând, noapte de noapte , să țină rafturile pline cu produse – un serviciu de care depindem cu toții”.

În încheiere, Prințul Charles a spus că această nenorocire se va sfârși și că așteaptă timpuri mai bune.

“Nimeni nu știe când, dar se va sfârși. Până atunci, să încercăm să trăim cu speranță și cu încredere în noi înșine și unul în celălalt. Aștept cu nerăbdare timpuri mai bune”, a încheiat Majestatea Sa.