EXCLUSIV

Prin ce a trecut Constantin Enceanu cu restaurantul pe care l-a deschis. “Mulțumesc lui Dumnezeu că n-am dat faliment” (Exclusiv)

Iancu Andreea 31.10.2021, 16:33

Situația epidemiologică cauzată de pandemie a adus o mulțime de restricții, care au afectat serios numeroase afaceri ale românilor. Printre cei care au avut de furcă din pricina noilor măsuri se numără și Constantin Enceanu, celebrul solist de muzică populară, care a povestit recent prin câte a trecut cu restaurantul pe care l-a deschis. Dincolo de dorul de scenă și de faptul că evenimentele la care participa înainte s-au rărit, cântărețul s-a lovit de multe dificultăți în calitate de patron de local.

Ce a făcut Constantin Enceanu cu restaurantul deschis în Filiași

Asemenea multor colegi de breaslă, Constantin Enceanu a decis să investească o parte din veniturile sale într-o afacere, care spera el să fie una prosperă. Doar că pandemia i-a stricat și lui socotelile, la fel ca multora, astfel că solistul de muzică populară a avut de înfruntat numeroase provocări. Constantin Enceanu a dezvăluit recent cum se descurcă cu restaurantul pe care l-a deschis în Filiași, în această perioadă.

Pentru că autoritățile au impus certificatul verde pentru numeroase activități, inclusiv pentru accesul la restaurant sau terase, patronul Enceanu s-a conformat. Din păcate, de o săptămână, de când noile reguli se aplică în toată România, situația restaurantului este una alarmantă. Cântărețul s-a conformat restricțiilor, astfel că nu mai primește în local decât clienți cu certificat verde, a povestit Constantin Enceanu într-un interviu exclusiv pentru playtech – impact.ro.

Prin ce a trecut Constantin Enceanu cu restaurantul pe care l-a deschis
Restaurantul cu terasă, deținut de Constantin Enceanu în Filiași

„Dacă n-au vaccinul făcut, nu mănânci ciorbiță în localul meu”

Din nefericire, noile măsuri au scăzut la jumătate încasările de la restaurantul lui Enceanu, care încearcă să găsească soluții pentru a nu îi da afară pe angajați în prag de iarnă. Solistul a recunoscut că a reușit să păstreze porțile deschise la restaurantul său în perioada pandemiei, alegând chiar să intre în zona de livrări la domiciliu pentru a nu pierde clienți.

Și la mine se respectă regulile, întocmai, nu se intră decât cu certificatul verde, pentru că nu au cum să dovedească faptul că ar fi trecut prin boală. Dacă n-ai vaccinul făcut, nu mănânci ciorbiță în localul meu, nu ai voie! La intrare, trebuie să prezinți certificatul verde. Toți angajații suntem vaccinați! A scăzut enorm numărul clienților, încasările au scăzut la jumătate, în numai o săptămână. Nu pot da afară angajații, în prag de iarnă, mă tot gândesc la soluții. Tot timpul am funcționat, în pandemie, am servit la domiciliu, și acum tot catering-ul funcționează, mergem cu sufertajul, ca pe vremuri. Facem tot ce ne stă în putință ca să depășim situația aceasta grea. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu am dat faliment. Având foarte multe locuri afară, în vară a mers foarte bine!, a povestit solistul pentru playtech.ro.

Cântărețul de muzică populară se mândrește cu meniul făcut de Chef Scărlătescu

Constantin Enceanu este foarte mulțumit de localul său, mai cu seamă că a colaborat cu celebrul Chef Scărlătescu pentru meniul pe care îl prezintă clienților încă de acum trei ani când a deschis restaurantul. Astfel, printre preparate se regăsesc și faimoasele „scoici ale lui Scărlătescu”, precum și „burgerul lui Scărlătescu”.

Acum trei ani, Cătălin Scărlătescu le-a școlit pe bucătăresele mele, a fost profesorul lor. În meniu găsiți și ‘scoicile lui Scărlătescu’ și ‘burgerul lui Scărlătescu’. Iar meniul zilei este de 17 lei, în care sunt incluse două feluri de mâncare, de pildă, ciorbă de văcuță și mămăliguță cu varză și cu ciolan afumat, a mai precizat cântărețul pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...