Primul oraș din România care va avea termoscanare în școli. Primăria le va cumpăra

Rădulescu Valentin 11.05.2020, 20:13
Primul oraș din România care va avea termoscanare în școli. Primăria le va cumpăra

Pentru a preveni transmiterea cu noului tip de virus printre elevi, un oraș din România va beneficia de termoscanare în școli și licee, acolo unde elevii se vor reîntoarce la cursuri pentru susținerea examenului final. Pe lângă asta se vor aplica și celelalte măsuri de protecție.

Primul oraș din România care va avea termoscanare în școli

Sibiu devine primul oraș din România care va beneficia de aparate cu termoscanare. Acestea vor fi instalate în toate cele 35 de școli și licee în care se vor relua cursurile pentru elevii aflați în anul terminal, respectiv clasa a 8-a și a 12-a. Aceștia sunt nevoiți să se întoarcă la cursuri din data de 2 iunie și apoi vor susține examenele finale. Dispozitivele sunt achiziționate de către Primăria Sibiu, iar aceste aparate sunt termometre cu infraroșu, care pot măsura temperatura corpului de la o distanță de 5-10 cm, dotate cu alarmă audio atunci când temperatura depășește temperatura de 37,2 grade.

”Elevii din anii terminali, a 8-a și a 12-a, vor relua cursurile din data de 2 iunie și apoi vor susține examenele. Mai multe unități de învățământ au solicitat Primăriei să achiziționeze termoscannere pentru măsurarea temperaturii corporale a elevilor, ca măsură suplimentară de prevenție. Dat fiind faptul că această achiziție nu se poate face din fondurile unităților de învățământ provenite din costul standard per elev alocat de Ministerul Educației, am decis să le achiziționeze Primăria Sibiu. Vom cumpăra câte un termoscanner sau două pentru fiecare din cele 35 de școli și licee care va relua cursurile, în funcție de numărul de elevi care se reîntorc la ore.”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit oradesibiu.ro.

Primul oraș din România care va avea termoscanare în școli. Primăria le va cumpăra
Primul oraș din România care va avea termoscanare în școli. Primăria le va cumpăra

Ce alte măsuri de siguranță se vor lua?

Primarul Astrid Fodor a ținut să precizeze că aceste dispozitive vor fi doar o completare a celorlalte măsuri de protecție impuse în școli. Toate unitățile de învățământ în care urmează să se întoarcă elevii vor fi dotate cu dezinfectanți, mănuși, săpun și prosoape de unică folosință. De astfel, elevii vor fi nevoiți să poarte măști de protecție și mănuși.

 Utilizarea acestor dispozitive va completa celelalte măsuri de siguranță, precum purtarea măștilor și a mănușilor. De asemenea, am verificat ca toate unitățile de învățământ să aibă mijloacele financiare pentru achiziția de dezinfectanți, săpun și prosoape de unică folosință”, a mai adăugat primarul din Sibiu.

Urmăriți Impact.ro și pe