Primul festival din lume fără nicio restricție Covid-19. Nu ai nevoie de test, mască sau certificat verde

Cătălina Burghelea 17.02.2022, 13:43
Primul festival din lume fără nicio restricție Covid-19. Nu ai nevoie de test, mască sau certificat verde

Un mare festival de muzică renunță la toate restricțiile legate de pandemia de coronavirus. Organizatorii săi au anunțat că nu vor impune purtarea măştii şi nici prezentarea unui certificat verde, o adeverință de trecere prin boală sau un test negativ pentru coronavirus. Vestea a fost dată în contextul în care viitoarea ediţie a festivalului se va desfăşura în luna aprilie a acestui an.

Un festival de muzică celebru ridică restricțiile Covid

Fanii festivalului de muzică Coachella din California (SUA) nu au nevoie să poarte mască de protecție, să prezinte certificatul verde sau un test negativ Covid-19, pentru a putea participa la viitoarea ediţie ce se va desfăşura în două weekenduri consecutive în deşertul Colorado, între 15 şi 17 aprilie, respectiv 22 şi 24 de aprilie.

După ce au dezvăluit toamna trecută că vaccinările nu ar fi necesare pentru intrarea la festival, reprezentanții Coachella și Stagecoach au declarat acum că nu vor exista deloc restricții legate de Covid, nici măcar teste negative sau obligativitatea măștii de protecție.

Coachella și Stagecoach renunță la toate restricțiile legate de Covid

Un tweet de pe contul Stagecoach a dat vestea cea mare, ce reprezintă pasul spre normalitate.

„Actualizare privind accesul la festival: în timp ce ne pregătim să petrecem împreună un weekend incredibil în deșert, anunțăm că nu vor exista cerințe legate de vaccinare, testare sau mască la Stagecoach 2022, în conformitate cu regulile locale”, se arată în document.

Fără test, mască sau certificat verde

Astfel, nu se vor lua măsuri de precauţie pentru a evita răspândirea coronavirusului între cei peste 100.000 de participanţi, după ce organizatorii au fost nevoiţi să anuleze până la trei ediţii în lunile cele mai grele ale pandemiei.

În mod similar, Coachella a actualizat secțiunea de sănătate și siguranță a site-ului său și a adăugat că „nu există nicio garanție, explicită sau implicită, că cei care participă la festival nu vor fi expuși la Covid-19”. Totuși, recomandă purtarea măștii împotriva prafului din deșert.

Măsuri de relaxare în California

Anunţul surprinzător vine la câteva zile după ce autorităţile californiene au modificat directivele privind sănătatea publică care deja nu mai impune purtarea măştilor sau prezentarea certificatului de vaccinare la evenimentele mari desfăşurate în aer liber. Măsura a fost luată ţinând cont de scăderea drastică a numărului de contagieri şi de spitalizări provocate de noul coronavirus.

Printre invitații de onoare ai festivalului de muzică desfăşurat în Valea Coachella se numără Harry Styles, Billie Eilish şi Kanye West (care şi-a schimbat numele în Ye).

Mari artiști vor concerta în aprilie

Festivalul Coachella este considerat unul dintre cele mai importante din lume. Spectacolul se desfăşoară în deşertul Colorado, unde, timp de două weekenduri consecutive din aprilie, vor concerta şi artişti latino, precum Karol G, Anitta, Banda MS, Chicano Batman, Grupo Firme, Ed Maverick, Ela Minus, Jessie Reyez, Nathy Peluso, Omar Apollo, Pablo Vittar sau Natanael Cano.

Ambele festivaluri sunt conduse de Goldenvoice, o divizie a organizatorului internațional de concerte AEG Live, și au loc la Empire Polo Club din Indio, California, la câteva săptămâni unul de celălalt.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...