Primul concert Vama de la mare, în condiții de pandemie. Va fi susținut, în mod ‘tradițional’, pe plaja din Vama Veche

Ioana Constantin / 07.04.2021, 10:36
Primul concert Vama de la mare, în condiții de pandemie. Va fi susținut, în mod ‘tradițional’, pe plaja din Vama Veche

Primul concert Vama de la mare, în condiții de pandemie. Vama deschide Vama la apus și la răsărit. Se va întâmpla mai devreme decât vă puteţi închipui. Pe 23 și 24 aprilie, Vama cântă în Vama Veche în condiţii de pandemie.

Primul concert Vama de la mare, în condiții de pandemie

Tudor Chirilă pare că s-a săturat de restricţii şi vrea să dea lovitura. Formația Vama anunță un concert de zile mari pe 23 aprilie, care se va transmite live, online de pe plaja din Vama Veche. Mai precis, băieții vor susține două concerte, unul la apus, de la ora 20:00, și unul la răsărit, de la 6 dimineața, a doua zi.

După festivalul digital Vamafest, care a ajuns prin intermediul social media la peste un milion de români și după recenta lansare a noului lor single, Fuli Bon Bon, trupa Vama revine în forță cu un concept inedit care își propune să capteze prin muzica formației cele mai importante două momente din viața unei zile în Vamă: apusul și răsăritul. Momentele se vor deosebi și prin faptul că la apus se va cânta electric, în timp ce la răsărit trupa se va juca cu un concert acustic.

Ni s-a părut important să nu mai facem încă un concert din studio. Să le oferim fanilor noștri și o altă perspectivă în marea asta de transmisii online cu fundaluri artificiale pe spate. Așa că ne-a venit ideea să cântăm de pe plaja din Vama Veche înainte de deschiderea sezonului oficial, când Vama e mai aproape de cum am cunoscut-o noi și de poveștile care au făcut-o celebră. Ne-ar plăcea să putem transmite oamenilor care ne vor privi un pic din ce a simțit oricine a ajuns măcar o dată în Vamă și a prins un răsărit.

Vom face un playlist generos, cu multe cântece despre mare din ambele perioade muzicale, VAMA și Vama Veche. Concertul ăsta dublu e un medicament, mai ales pentru noi: după tot anul ăsta nebun ce poate fi mai bine decât să ne trezim la răsărit după ce am cântat la apus, să avem marea în spate și să cântăm Undeva în Vamă acompaniați de liniștea mării. Sperăm doar să nu fie înnorat 🙂 Și sperăm să fiți alături de noi, fie și doar virtual, a declarat Tudor Chirilă.

Primul concert Vama de la mare
Primul concert Vama de la mare

Concertele vor fi transmise online de pe platforma streamerse.net, de unde fanii pot achiziționa trei categorii de bilete: bilet la ambele concerte sau pot alege între apus și răsărit. 5 zile este perioada de presale în care cei interesaţi pot beneficia de un discount de 15 la sută. Alegerea facută de ei de la Vama tine însă cont de situația epidemiologică și restricțiile aplicate evenimentelor în aer liber care nu permit prezența fizică a publicului la concert. Astfel ca cele două concerte nu vor beneficia de public faţă în faţă. Cel puţin la acest moment. Lucrurile se pot schimba însă dacă şi situaţia epidemiologică se va modifica între timp.

Deci în Vama Veche va fi o cântare fără public, într-un spațiu în care publicul nu va avea acces. Pentru că nu ne permitem să încălcăm legea, indiferent dacă ne convine sau nu. Dar ne permitem să încercăm să aducem oamenilor un pic de spirit de mare, fie și virtual, a spus Tudor Chirilă.

Componența trupei Vama este: Tudor Chirilă (voce), Eugen Caminschi (chitară), Gelu Ionescu (claviaturi), Lucian Clopo (tobe), Dan Lucian (bas).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI