Tudor Chirilă anunță că iese și el în stradă. Care e motivul pentru care vrea să protesteze

Ana Anitoiu, Alexandra Chiric 30.03.2021, 23:38
Tudor Chirilă anunță că iese și el în stradă. Care e motivul pentru care vrea să protesteze

Tudor Chirilă a anunțat că iese și el în stradă. Cântărețul a explicat care este motivul pentru care vrea să protesteze, în contextul în care pandemia de coronavirus i-a afectat și lui viața. Artistul a dezvăluit ce crede despre unele dintre măsurile de siguranță ce au fost impuse în țară.

Motivul pentru care Tudor Chirilă va ieși în stradă

Mai exact, Tudor Chirilă a anunțat că este dispus să iasă în stradă, dar nu acum, ci alături de oamenii din sectorul cultural, deoarece se așteaptă să se ajungă la o astfel de manifestație. Totuși, el a spus că o va face respectând distanțarea și că va cere compensarea pentru lunile în care statul i-a interzis să muncească.

“Și eu am mari probleme cu restricțiile, eu sunt un privilegiat care a pus niște bani deoparte, să supraviețuiesc și am făcut niște lucruri anul trecut, alături de colegii mei din formație, care ne-au permis să supraviețuim. Suntem mai mult decât îndreptățiți să cerem compensare și sunt frustrat că domnul președinte Iohannis și domnul prim-ministru Cîțu nu au niciun fel de empatie față de această problemă. Dacă ies în stradă și probabil la asta se va ajunge, alături de oamenii din sectorul cultural, o voi face respectând distanțarea. Voi face asta pentru a cere compensare pentru lunile în care statul mi-a interzis să muncesc. Nu să strig «jos masca», nici să mă las manipulat de un partid sau de altul”, a spus Tudor Chirilă.

Tudor Chirila anunta ca iese si el in strada. Care e motivul pentru care vrea sa protesteze
Tudor Chirila

Tudor Chirilă: ”Am ales o altă cale”

De asemenea, Tudor Chirilă a spus că nu a ieșit niciodată în stradă pentru că l-a scos vreun partid. El a explicat că nu a mers la protestele din aceste zile față de restricțiile ce au fost impuse, pentru că acest lucru ar fi însemnat să își încalce principiile. Artistul a precizat că violența nu este o soluție și că el a ales să creadă că noul coronavirus există. De altfel, a avut dovezi în jurul lui.

”Nu eu m-am aliat vreodată cu vreun partid, ci partidele au încercat să capitalizeze pe baza mișcărilor de stradă așa cum au făcut USR și PNL pe protestele împotriva măcelăririi legilor justiției și OUG 13. Nu aș fi putut să fiu în stradă la protestele de ieri pentru că am ales o altă cale. Aș vrea să aduc aminte că la toate protestele la care eu am fost nu au fost violențe. Ba da, au fost, mi-aduc aminte că au fost violențe când au venit galeriile și s-au bătut cu jandarmii, iar protestatarii au încercat să se izoleze. Noi când am fost 600.000 de oameni în toată țara, nu 2.000 câți au fost ei ieri, am mers pe ideea că nu violența nu va rezolva situația. Eu nu pot să mă duc în stradă să îmi calc principiile. Am prieteni care au avut COVID cu faze nasoale, avem cunoștințe care au decedat, avem oameni în breaslă care au murit, ultimul fiind Adi Bărar de la Cargo”, a spus el.

Tudor Chirilă, despre purtarea măștii de protecție

Totodată, Tudor Chirilă a spus că purtarea măștii de protecție este importantă, deși nu consideră că toate măsurile de siguranță ce au fost impuse au fost normale. Totuși, din punctul lui de vedere, masca și vaccinarea sunt singura soluție pentru ca pandemia de coronavirus să fie depășită.

”Putem comenta despre coerența și logica măsurilor, dar nu putem comenta referitor la faptul că niște medici sunt suprasaturați la ATI. Suntem unii frustrați că nu mai câștigăm cât câștigam, dar culmea, nu am văzut ieri în stradă oameni din sectorul cultural și Horeca, cele mai afectate. Suntem supărați că nu mai putem să mergem la o beție, să ne vedem amanta. Hai să ne gândim cum era în război, la foamete, prin comparație. Este un mare sentiment de frustrare și eu pot să-i înțeleg pe toți cei care simt că nu mai pot. Și mie îmi vine să dau cu masca de pământ, dar din nefericire, pare să fie singura soluție”, a mai spus Tudor Chirilă într-un live pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...