Primul concert doar pentru vaccinați din România. Emil Boc: ”Premierul Cîțu a acceptat”

Ioana Bucur 01.05.2021, 09:10
Primul concert doar pentru vaccinați din România. Emil Boc: ”Premierul Cîțu a acceptat”

Experimentul reușit din Spania este pe cale să fie recreat și în țara noastră. Se pregătește primul concert doar pentru vaccinați din România. Primarul din Cluj, Emil Boc, a dezvăluit că proiectul a fost acceptat până și de premierul Florin Cîțu.

Primul concert doar pentru vaccinați din România

După mai bine de un an de restricții ce au anulat toate concertele și spectacolele din țară, situația s-ar putea schimba. Concertul experiment din Spania, la care au participat cinci mii de persoane care fuseseră testate de Covid-19 în aceeași zi, s-ar putea repeta și la noi în țară. Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a dezvăluit că, într-o discuie purtată cu Florin Cîțu, premierul ar fi acceptat ca orașul să organizeze primul concert pentru vaccinați din România. Se pare că evenimentul ar putea avea loc chiar în luna mai.

„Premierul a acceptat un spectacol de operă experimental. Evenimentul va avea loc la Operă, cu condiția ca participanții să fie vaccinați”, a dezvăluit Emil Boc, potrivit Napoca News.

Primarul a precizat că viața românilor trebuie să meargă mai departe și că acum, atenția autorităților trebuie să se îndrepte spre salvarea locurilor de muncă. Boc i-a sfătuit pe clujeni să nu lase garda jos de sărbători, să fie prudenți, pentru că relaxarea măsurilor depinde de comportamentul lor în următoarele zile.

„Vom avea evenimente în această vară, iar după 15 mai autoritățile vor începe să anunțe măsurile pentru organizarea de evenimente. După două săptămâni, după Paști, va fi testul de încercare, la analizarea rezultatelor după perioada de Paște”, a mai spus primarul.

Primul concert doar pentru vaccinați din România
Emil Boc

Concertul din Spania: „Începe să apară lumina de la capătul tunelului”

Autoritățile din Spania, una dintre țările din Europa care au fost lovite cel mai puternic de Covid-19, au făcut un pas uriaș spre revenirea la normalul pre-pandemie. Pe 27 martie, aproape cinci mii de oameni au participat la concertul din Palau San Jordi. Singura condiție: să se lase testați pentru SARS-CoV-2 în aceeași zi. Concertul a beneficiat de sprijinul autorităților sanitare din Spania și al unui grup de experți de la Fundaţia Lucha contra el Sida y las Enfermedades Infecciosas (FLS), care a organizat, în luna decembrie a anului 2020, un studiu la un concert-test cu aproximativ 500 de persoane organizat tot în Barcelona. În acest caz, nu a rezultat nicio contaminare.

Concertul de la sfârșitul lunii martie, la care nu au fost impuse reguli de distanțare fizică, „nu a fost un eveniment de mare transmitere”. De fapt, dintre cei 4.592 de participanți testați, șase au fost confirmați Covid-19, iar patru dintre aceștia nu fuseseră contaminați la spectacol, cu privire la celelalte dou cazuri neexistând certitudine. Oganizatorii concertului test au catalogat evenimentu drept „un succes”, adăugând că „începe să apară lumina de la capătul tunelului”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...