Ce se va întâmpla cu marile festivaluri de vară din România. Emil Boc: ”Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare”

Nicu Stan, George Capoeanu 17.04.2021, 22:35
Ce se va întâmpla cu marile festivaluri de vară din România. Emil Boc: ”Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare”

Ce se va întâmpla cu marile festivaluri de vară din România. Emil Boc a făcut anunțul și spune că ”Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare”.

Emil Boc a anunțat cum se va intra la festivalurile de muzică. Care sunt condițiile principale

Emil Boc a anunțat ce se va întâmpla cu marile festivaluri de vară din România. Acesta a informat că ”vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare”.

Marile festivaluri s-ar putea ține în această vară, însă totul depinde de vaccinarea națională, mai exact de rata de vaccinare. Prima provocare în acest sens va fi ca în luna iunie să se ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate, iar până în august la 10 milioane.

Festivalul Untold ar putea avea loc in august
Festivalul Untold ar putea avea loc in august

Cand are putea avea loc primele festivaluri de muzică

Potrivit unor surse din Guvern, abia în august ar putea avea loc primele festivaluri fără restricții de participare pentru cei vaccinați sau pentru cei care prezintă un test negativ de coronavirus, respectiv test de anticorpi.

De asemenea, purtarea măștilor, precum și anumite condiții pentru organizatori vor fi obligatorii, conform propunerilor venite din partea ministerului Culturii.

Emil Boc, un susținător al festivalurilor de muzică

Astfel, un susținător convins al festivalurilor de muzică, primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a rugat ”festivalierii de toate vârstele” să se vaccineze pentru ca la vară să se poată bucura de concerte așa cum se bucurau înainte de pandemia de coronavirus.

”Mesajul premierului și al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați. Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”, a afirmat Emil Boc, sâmbătă, la Digi24.

Câți clujeni s-au vaccinat până acum

Încă de la începutul campaniei de vaccinare în România, în județul Cluj s-au vaccinat peste 200.000 de persoane, ceea ce a dus, potrivit lui Emil Boc, la o scădere semnificativă a ratei de incidență din județ, de la 8,1 la 5,76.

”Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condițiile pentru asta, dar acum trebuie să facem și noi ceva, și anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment și le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligație”, a mai spus Emil Boc.

Premierul Florin Cîțu i-a felicitat pe clujeni

Florin Cîțu a discutat ieri cu organizatorii festivalurilor Untold și Electric Castle, într-o vizită pe care a făcut-o la Cluj. Șeful executivului a ținut să îi felicite pe clujeni pentru faptul că s-au vaccinat în număr atât de mare și a declarat că este posibil ca Clujul să își deschidă economia înaintea altor mari orașe.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe