Primul bilet unic pentru CFR – Metrorex – STB din Capitală. Cât va costa şi când va fi lansat

Nicu Stan 03.02.2022, 13:51
Primul bilet unic pentru CFR – Metrorex – STB din Capitală. Cât va costa şi când va fi lansat

Primul bilet unic pentru CFR – Metrorex – STB din Capitală. Cât va costa şi când va fi lansat. Ministerul Transporturilor se pregătește să introducă primul bilet integrat urban-ferovier din România, în București. Autoritățile lucrează pentru a crea un bilet unic, integrat, care să poată fi folosit în autobuz, metrou și tren.

Apare primul bilet unic pentru CFR – Metrorex – STB din Capitală. Când va fi lansat și cât va costa biletul care te plimbă cu autobuzul, metroul și trenul

Ministerul Transporturilor se pregătește pentru primul bilet integrat urban-ferovier din România. Acesta va fi introdus pentru început în București.

După ce s-a introdus trenul special care leagă Gara de Nord de Otopeni, autoritățile vor să creeze un bilet unic, integrat, care să poată fi folosit atât în autobuzele de la STB, cât și la Metrorex și CFR.

Din 15 februarie se va putea circula cu autobuzul, cu metroul si trenul cu acelasi bilet
Din 15 februarie se va putea circula cu autobuzul, cu metroul si trenul cu acelasi bilet

Biletul unic STB, Metrorex și CFR va contribui și la decongestionarea traficului în Capitală

Acțiunea are ca scop și decongestionarea traficului din București, în contextul în care numărul mare de mașini de pe străzile Bucureștiului creează constant ambuteiaje și îngreunează circulația.

„Este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troleibuz”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, Irinel Ionel Scrisoteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Când va demara proiectul biletului unic STB, Metrorex și CFR

Astfel, începând cu data de 15 februarie 2022, cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului, transportul feroviar și cel cu metroul, vor fi parte din proiectul pilot de implementare a „titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov”, a mai scris secretarul de stat, în postarea sa.

Ce valabilitate vor avea biletele unice STB, Metrorex și CFR

După aprobarea noului proiect, biletele vor putea fi folosite de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni.

Noile bilete de călătorie sunt valabile 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau un an, precum și în diverse combinații de sisteme de transport (transportul de suprafață gestionat de ADI Transport Public #București – #Ilfov împreună cu metroul și feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul împreună cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator).

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe