Primele imagini cu echipa României la Jocurile Olimpice. Câţi sportivi au ajuns la Tokyo

Andrei Cezar 16.07.2021, 12:00

Delegația României a ajuns la Tokyo după un zbor de 13 ore. Îmbarcarea lotului olimpic s-a făcut joi dimineața, pe Aeroportul Otopeni. Primele imagini cu sportivii care au aterizat pe pământ nipon au fost postate deja pe rețelele de socializare.

Primele imagini cu echipa României la Jocurile Olimpice. Câţi sportivi au ajuns la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo, ce vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august sunt marcate de restricții drastice din cauza pandemie. Organizatorii nu vor permite desfășurarea competițiilor sportive cu spectatori.

După un zbor obositor de 13 ore, olimpicii români au ajuns pe tărâm nipon. Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) a postat pe rețelele de socializare primele imagini cu sportivii care au aterizat la Tokyo.

“Team Romania a ajuns la Tokyo! Răbdare, bagaje, controale, teste şi iar aşteptare! Drumul spre Satul Olimpic a început! Succes tricolorilor!”, este mesajul de pe pagina de Facebook a COSR.

Joi au plecat spre Japonia componenţii loturilor României de baschet 3×3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul. Urmând ca vineri de la ora 21.50, tot de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, să decoleze spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie, următorul grup cu componenţii Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism şi ciclism.

Printre cei care au ajuns deja pe tărâm nimpon se numără și echipa de fotbal a României. Obosiți, jucătorii lui Mirel Rădoi au găsit puterea să facă o fotografie cu momentul sosirii lor pe aeroportul Haneda.

După mai bine de 13 ore de zbor, Team Romania a ajuns la Tokyo. Urmează procedura de intrare în Japonia şi apoi tokyotricolorii vor pleca spre Kashima!”, se arată pe pagina echipei naționale de fotbal a României.

Primele imagini cu echipa Romaniei la Tokyo
Primele imagini cu echipa Romaniei, la Tokyo

Mirel Rădoi: ”Nu mă așteptam ca o parte din jucători să fie atât de jos fizic”

Înainte de a pleca spre satul olimpic, lotul României va trebui să treacă printr-o procedură strictă de testare și verificare în aeroport, ce durează nu mai puțin de patru ore.

Cu o zi înainte de deplasarea către Japonia, Mirel Rădoi se arăta nemulțumit de nivelul de pregătire al unor fotbaliști din lot.

”Nu mă așteptam ca o parte dintre jucători, din punct de vedere fizic, să fie atât de jos. După testele pe care le-am avut, o parte dintre ei se chinuie să fie la nivelul colegilor, dar mai avem opt zile până la primul meci și sunt sigur că putem regla și acest lucru.

Mai departe, echipa de start se va face în funcție de ce arată la antrenamente, dar și de rapoartele pe care noi le avem zi de zi despre ei”, a recunoscut Mirel Rădoi, în interviul acordat FRF.ro.

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de 101 sportivi.

Urmăriți Impact.ro și pe