Primele imagini cu așezământul monahal pe care îl construiește Gigi Becali. Accesul femeilor este interzis. „Este Muntele Athos românesc”

Andrei Cezar 10.01.2022, 17:43

Gigi Becali a început contrucția unui așezământ monahal în apropierea stațiunii Băile Olănești din județul Vâlcea. „Orașul” în care vor avea acces doar bărbații se va întinde pe o suprafață de 30 de hectare, însă latifundiarul din Pipera promite că va construi în apropiere și o mănăstire de maici unde vor avea voie să intre doar femeile.

Concepția așezării este similară cu cea de pe Muntele Athos.

Primele imagini cu așezământul monahal pe care îl construiește Gigi Becali

Gigi Becali a declarat în repetate rânduri că își dorește ca la un moment dat să se retragă la mănstire pentru a-și petrece ultima parte a „călătoriei” sal în această lume. Iată că finanțatorul de la FCSB lucrează la visul său și a început să construiască un adevărat oraș monahal.

În 2020, în localitatea Comanca de lângă Băile Olănești, cunoscută drept staţiunea izvoarelor de aur din Munţii Căpăţânii, Becali a achiziționat 30 de hectare de pământ. În februarie 2021, fascinat de frumusețile locului, cunoscutul multimilionar a hotărât să construiască un adevărat oraș spiritual unde să se se simtă mai aproape de Dumnezeu.

A ridicat o primă manăstire din lemn, care are doar trei chilii. Însă proiectul omului de afaceri este ridicarea a cinci mănăstiri, care însumaeză 100 de chilii.

Așezământul monahal va fi asemănător cu cel din Grecia de la Muntele Athos.

O să fie gata în patru-cinci ani, că biserica am făcut-o eu, dar acolo e mare investiție, că vor fi cinci biserici într-un loc. Sunt 30 de hectare, o să fie o comunitate de călugări, o să fie un oraș monahal călugăresc. Într-o parte vor fi bărbați și într-o altă mănăstire vor fi numai femei. La femei nu calcă bărbați, la bărbați nu calcă femei.”, a spus Gigi Becali potrivit Antena3.

În plus, complexul monahal va aduce și beneficii pe plan turistic.

Orice investiție în zonă aduce profit imaginii stațiunii, deci nu se pune problema să nu reprezinte un punct de atracție și turismul pastoral să se dezvolte spre binele stațiunii și tuturor oamenilor din zonă”, a spus administratorul mănăstirii Gheorghe Dumitraşcu,potrivit sursei citate.

Primele imagini cu asezamantul monahal pe care il construieste Gigi Becali. Accesul femeilor este interzis. „Este Muntele Athos romanesc”

Gigi Becali: „Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire ”

În urmă cu câteva luni Gigi Becali a reiterat ideea că ar dori să se călugărească, chiar dacă soția și fetele sale nu sunt de acord cu decizia lui.

Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire peste vreo 10 ani. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. În plus, poți să știi ce se întâmplă până atunci? Că diavolul lucrează și el și nu știi cum îți schimbă planurile…

Eu zic acum așa, dar cine știe ce o să fie peste 10 ani. Aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit… Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii. E greu ce vreau, dar nu imposibil”, declara Gigi Becali.

Urmăriți Impact.ro și pe