Primele declarații ale medicilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19 în țara noastră. Ce ar trebui să știe românii

Ana Anitoiu 27.12.2020, 17:15
Primele declarații ale medicilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19 în țara noastră. Ce ar trebui să știe românii

Câțiva medici care au fost vaccinați împotriva Covid-19 în țara noastră, duminică, 27 decembrie, au făcut declarații și au arătat la ce ar trebui să se aștepte românii care vor participa la campanie. Aceștia s-au arătat încrezători în efectul pe care îl va avea imunizarea în lupta cu pandemia de coronavirus.

Un medic vaccinat împotriva Covid-19 în România: ”Nu ne așteptăm la reacții adverse”

Medicul epidemiolog Sorin Petrea, de la Institutul Național ”Matei Balș”, a spus că el și colegii lui nu se așteaptă la reacții adverse, după vaccinarea anti-Covid-19. În plus, doctorul a precizat că n-a simțit injecția, iar după un sfert de oră, cât a trebuit să aștepte, conform protocolului, nu s-a întâmplat nimic alarmant.

”Orice reacție adversă este cu mult mai măruntă față de o infecție reală, care duce la o evoluție pe care nu putem să o prevedem cât va fi de gravă. V-aș da exemplul cu vaccinul antigripal. Dacă în ultimii ani s-a înțeles că e bine să ne vaccinăm, din ce în ce mai multă lume s-a vaccinat, și de unde ne așteptam la o epidemie și poate că nu am scăpat de o pandemie, în orice caz am întârziat-o și s-ar putea să o facem cât mai mică și mai ușoară. Deci și în cazul Covidului, vaccinarea va duce sigur la o evoluție mult mai bună”, a spus medicul Sorin Petrea, potrivit digi24.ro.

Primele declaratii ale medicilor care au fost vaccinati impotriva Covid-19 in tara noastra. Ce ar trebui sa stie romanii
Vaccinare

Un alt medic vaccinat împotriva noului coronavirus în România: ”N-am simțit nimic”

De asemenea, un alt medic epidemiolog de la Institutul Național ”Matei Balș”, doctorul Adrian Marinescu, a declarat că n-a simțit nimic atunci când a primit injecția cu vaccinul împotriva noului coronavirus. În plus, el a precizat că s-au vaccinat deja peste un milion de oameni în lume și n-au fost raportate reacții adverse notabile.

”Institutul Matei Balș a fost întotdeauna un început în bolile infecțioase. Că s-a tratat primul pacient în februarie cu SARS-CoV-2, că este prima persoană vaccinată și sper ca peste un interval nu foarte lung de timp să avem și ultima persoană cu SARS-CoV-2 și atunci să considerăm că închidem pandemia. Așteptăm de multă vreme momentul. E adevărat, nu m-am gândit că se vor mișca lucrurile atât de bine la nivelul Europei și că vom reușim să-l avem înainte de Anul Nou. Este un semn de bun augur faptul că toată Europa a reușit să facă acest pas și de aici și ideea că lucrurile ar trebui să meargă bine în viitor. Să fie tranșele corecte și să avem din primăvară imunizarea în masă”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, clarificare despre vaccinarea anti-Covid-19

La rândul lui, profesorul Adrian Streinu-Cercel a spus că vaccinul anti-Covid-19 nu a durut absolut deloc. În plus, el a lăudat felul în care a fost conceput vaccinul și a clarificat că nici nu se pune problema ca cineva să fie convins să se imunizeze.

”Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Statul, respectiv statele europene au pus la dispoziția cetățenilor acest vaccin. Vor să se vaccineze, bine. Nu vor să se vaccineze, iarăși bine. Însă, dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta. Atât de simplu este!”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...