A început campania de vaccinare în țara noastră. Mihaela Anghel, prima persoană din România vaccinată împotriva Covid-19: ”Nu e dureros”

Iancu Andreea 27.12.2020, 12:11
A început campania de vaccinare în țara noastră. Mihaela Anghel, prima persoană din România vaccinată împotriva Covid-19: ”Nu e dureros”

După mai puțin de un an de zile de la izbucnirea pandemiei de SARS-CoV-2 în România, începe campania de vaccinare și în țara noastră. Prima persoană vaccinată din România va beneficia de cele două doze de ser împotriva Covid-19 alături de alți pacienți aflați în grupele de risc stabilite de specialiști.

Update, ora 12.07. Mihaela Anghel, asistenta de la Matei Balș care a fost prima persoană din România vaccinată împotriva Covid, a făcut primele declarații. ”Este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut în viața mea. „Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum”, a spus asistenta în vârstă de 27 de ani.

Cine este prima persoană vaccinată din România anti-Covid-19

Astăzi, 27 decembrie, poate fi considerat un moment istoric pentru țara noastră, când debutează campania de vaccinare anti-Covid. Prima persoană vaccinată din România a primit deja prima doză de ser în jurul orei 9:00. Procedura de vaccinare a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și a fost efectuată de către personalul medical de specialitate. Cea care a beneficiat de prima injectare a serului este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă.

Povestea care o leagă pe Mihaela Anghel de Covid-19 nu este doar aceea că este cadru medical. Aceasta s-a aflat în prima linie în lupta cu pandemia, fiind membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Femeia a primit cu bucurie prima doză de vaccin anti-Covid-19, devenind primul român vaccinat de la noi din țară.

Este începutul sfârșitului pandemiei. Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut, a afirmat Mihaela Anghel imediat după vaccinare, recomandându-le românilor să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate.

Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată din România anti-Covid
Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată din România anti-Covid

Primele doze de vaccin au ajuns în țara noastră

Începând de astăzi, primele persoane din România beneficiază de vaccinul anti-Covid-19, odată cu debutul campaniei de vaccinare și în țara noastră. Dozele de vaccin din primul lot au sosit în urmă cu o zi și au fost depozitate conform instrucțiunilor specialiștilor. Printre cei care se regăsesc în prima etapă de imunizare se numără cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infecțioase, care se află în prima linie în lupta cu pandemia. Dozele din prima tranșă au fost alocate în funcție de solicitările fiecăruia dintre cele 10 spitale.

Astfel, 100 de sticluțe cu ser ajung la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov, 600 de doze la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București și 530 de doze la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera. De asemenea, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca sunt alocate 375 doze, în timp ce la Constanţa sunt 170. Totodată, la Dolj ajung 90, în Iaşi vor fi 260 de doze de vaccin, iar în Baia Mare vor exista 210 seruri. La Suceava sunt alocate 250 de doze, în timp ce la Timişoara au fost alocate 450 de doze.

Vom cunoaște, cu toții, în curând, prima persoană care se va vaccina cu vaccinul împotriva COVID-19. Permiteți-mi să adaug că, în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare, mă interesează, în egală măsură, prima persoană vaccinată, a doua persoană vaccinată, a mia persoană vaccinată. Dacă aș putea, aș asculta povestea fiecărei persoane care va alege să se vaccineze, fie că va veni din rândurile personalului medical, fie că va veni din rândurile publicului larg, atunci când vom ajunge în etapa vaccinării în masă. Și, mai ales, mă interesează ultima persoană vaccinată, ultima persoană care va alege să se vaccineze. Adică momentul în care, împreună, vom putea declara că, printr-un efort comun, am pus capăt pandemiei, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, în urmă cu puțin timp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...