Primele declarații ale lui Gigi Becali după ce Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la națională. Pentru ce se roagă patronul FCSB

Andrei Cezar 12.10.2021, 13:44
Primele declarații ale lui Gigi Becali după ce Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la națională. Pentru ce se roagă patronul FCSB

După victoria de aseară cu Armenia, Mirel Rădoi a anunțat că va părăsi echipa națională la finalul campaniei de calificări pentru Campionatul Mondial 2022. Vestea i-a luat prin surprindere pe oamenii de fotbal din România, care nu se așteptau la o asemenea decizie din partea selecționerului venită tocmai acum când naționala are șanse să se califice pentru baraj. Gigi Becali, nașul lui Mirel Rădoi, a oferit primele declarații cu privire la plecarea finului său de pe banca primei reprezentative.

Ce spune Gigi Becali despre plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională

Selecționerul României nu își dorește să mai continue pe banca echipei naționale pentru că, spune el, vrea să pregătească o echipă de club unde să aibă contact cu jucătorii zi de zi. Ultimele sale meciuri pe banca naționalei vor fi cele cu Islanda și Liechtenstein, din luna noiembrie.

La fel ca majoritatea iubitorilor de fotbal, și Gigi Becali a fost surprins de decizia pe care finul său a luat-o. Finanțatorul echipei FCSB a declarat că se roagă pentru ca Rădoi să ia cea mai bună decizie.

Eu nu mă pricep la fotbal, așa că nu comentez. Dar pe finul Mirel Radoi îl iubesc. Mă rog ca Dumnezeu să-i dea înțelepciune să ia cea mai bună decizie pentru el!”, a declarat patronul echipei roș-albastre pentru playsport.ro.

Mirel Rădoi a precizat, în conferința de presă de după meciul cu Armenia de aseară, că atât președintele FRF Răzvan Burleanu, cât și directorul tehnic al forului Mihai Stoichiță fuseseră anunțați în prealabil despre decizia sa.

Potrivit digisport.ro, selecționerul i-ar fi informat despre hotărârea pe care a luat-o pe cei doi oficiali ai federației după acțiunea naționalei din luna septembrie, când România a câștigat 7 puncte din 9 posibile: cu Islanda (scor 2-0), cu Liechtenstein (scor 2-0) și cu Macedonia de Nord ( scor 0-0). Aceste rezultate, coroborate cu victoria contra Armeniei de seara trecută, au făcut ca România să devină favorită la locul secund în grupa J.

Primele declaratii ale lui Gigi Becali dupa ce Mirel Radoi a anuntat ca pleaca de la nationala. Pentru ce se roaga patronul FCSB
Primele declaratii ale lui Gigi Becali dupa ce Mirel Radoi a anuntat ca pleaca de la nationala. Pentru ce se roaga patronul FCSB

Ce l-ar fi determinat, de fapt, pe Mirel Rădoi să plece de la echipa națională

Pe lângă motivul invocat de selecționer, privind dorința sa de a antrena o echipă de club, la mijloc se pare că ar fi și o altă cauza pentru care va spune adio naționalei. Potrivit aceleiași surse, Mirel Rădoi ar fi fost afectat foarte tare de criticile venite în perioada când echipa națională avea rezultate slabe și nici jocul nu era unul convingător.

De altfel, Rădoi a nuanțat fără să vrea această ipoteză prin declarațiile pe care le-a făcut la finalul meciului cu Armenia.

Acum vreți să mai rămân la echipa națională încă doi ani. Reacționăm numai în funcție de rezultat? Nu are rost să mai discutăm. Dacă am spus că a fost așa, așa e. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Și dacă o să fim pe primul loc eu nu o să mai fiu.

Am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. Am avut oferte și le-am refuzat până acum, dar acum nu am nimic. Nu am nicio înțelegere, nu am discuții cu nimeni”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă după victoria cu Armenia.