Primarului sectorului 2 s-a autodenunțat, încercând s-o apere pe Clotilde Armand: „Și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație”

Elena Avramescu 08.11.2022, 12:33
Primarului sectorului 2 s-a autodenunțat, încercând s-o apere pe Clotilde Armand: „Și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație”

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, s-a implicat în scandalul în care este menționată colega sa de partid, Clotilde Armand, primarul sectorului 1, și a surprins pe toată lumea cu ceea ce a scris pe pagina sa de Facebook. Mai precis, acesta a făcut un autodenunț, spunând că și el beneficiază de un spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație și că nu a putut renunța legal la el.

Radu Mihaiu sare în apărarea lui Clotilde Armand

Radu Mihaiu a vorbit despre articolul de lege pe care l-a menționat cu o zi în urmă şi Clotilde Armand, scoțând în evidență sporul pe care îl primeşte un ales local care implementează proiecte finanţate din fonduri europene, și nu faptul că sunt manageri de proiect.

„Autodenunț: și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunța la acest spor. Și mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunțe la sporul acesta.

Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Și așa e. Primarul nu poate renunța la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene”, a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Însă asta nu este tot, deoarece au apărut foarte multe comentarii la postarea respectivă ce a dus la o dezbatere în timp real, intervenind chiar și Clotilde Armand. S-a punctat foarte mult că ANI a denunțat faptul că Armand a exercitat simultan și funcția remunerată de manager de proiect, nefiind adus în discuție niciun spor, ci doar un post bine renumerat.

Agenția Națională de Integritate i-a adus acuzații lui Clotilde Armand, primarul sectorului 1, fiind vorba despre de conflict de interese și de incompatibilitate, astfel că a fost sesizat Parchetul deoareece edilul s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri pe care și le-ar fi însușit.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, găsim notat în comunicatul ANI.

Reacția primarului Sectorului 1 nu a întârziat să apară, spunând că a respectat complet legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟, având o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care transmit faptul că totul a fost făcut în legalitate.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...